Makromarket Bu Yıl Bin Kişiyi İşe Alacak

Perakende sektörünün önde gelen isimlerinden Ankara merkezli Makromarket, 2012'de 13 ilde 156 olan mağaza sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyor.

Makromarket Bu Yıl Bin Kişiyi İşe Alacak
  Çalışan sayısını 5 binden 6 bine çıkarmak isteyen market zinciri, yıl sonunda 1 milyar 300 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Makromarket çalışanları ve yönetim kurulu üyeleri geleneksel olarak düzenlenen `Personel Motivasyon Toplantıları`nda bir araya geldi. Etkinlikte bir konuşma yapan Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, Makro 'nun bugünlere gelmesinde genel müdüründen otopark görevlisine kadar çalışanlarının katkısının büyük olduğunu ifade etti. 2012 yılına yönelik ekonomik göstergelerde net tahminlerin olmadığını belirten Songör, “2012 yılında hem Türkiye 'nin perakendesi hem de ekonomisinin büyümesi için çalışacağız. Bugüne kadar olduğu gibi, Makro büyümenin lokomotifi olacak”. dedi.

Türkiye 'nin 2011 yılı büyüme rakamının yüzde 8,2, Türkiye perakendeciliğinin büyüme rakamının ise yüzde 15 civarında olduğunu belirten Songör, “Bu büyüme oranı, perakende sektörünün genel büyümenin iki katı olduğunu gösterir. Bu da perakende sektörünün büyümenin lokomotifi görevi üstlendiği gösterir. Makro`nun büyüme oranı ise yüzde 29. Sektörün büyümesinin iki katı büyüdük. 2012 'de bize daha büyük sorumluluk düşüyor. O zaman hep beraber daha çok çalışacağız. Daha dikkatli çalışacağız. 2008 yılında olduğu gibi küçük bir zafiyetle bir sürü işsizlik oluşturmayacağız.” diye konuştu. 2012 yılında 1 milyar 300 milyon lira ciro hedeflediklerini dile getiren Songör, 5 bin olan çalışan sayısını 6 bine, 156 olan mağaza sayısını da 200`e çıkarmak istediklerini vurguladı. Songör, 2010`da 3 bin 847 olan çalışan sayısını geçen yıl 5 bine çıkardıklarını da aktardı.
Törenin sonunda şirkete 15, 10 ve 5 yıl hizmet veren personeller ödüllendirildi.