İstanbul’da Hatay Günleri 28 Martta Başlayacak

Hatay Valiliğinin koordinesinde Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) işbirliğinde geçtiğimiz yıl 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılan “İstanbul’da Hatay Günleri” bu yıl 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul’da Hatay Günleri 28 Martta Başlayacak
  Vali Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında geçen yıl düzenlenen etkinliğin eksilerinin ve artılarının da masaya yatırıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl yapılan 'İstanbul 'da Hatay Günlerinin değerlendirmesi ile başlayan toplantıda bu yıl düzenlenecek etkinliğin içeriği de konuşuldu.

Toplantıda Hatay 'daki 12 kaymakamlığın ayrı ayrı stant açması, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatan heykeltıraş, çömlekçi, hasırcı gibi 10 kişilik geleneksel el sanatçılarının masrafının, Medeniyetler Korosu ile Hatay 'ın İstanbul 'da folklorik değerlerini sergileyecek farklı Halk Oyunları ve davul zurna ekiplerinin gönderilme masrafının ayrıca etkinliklerde görevlendirilecek kamu görevlilerinin masrafının Valilik önderliğinde oluşturulan Hatay Güç Birliği tarafından karşılanmasına karar verildi.

HATAYDER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar da yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl İstanbul Feshane`de düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinliğin, bu yıl çok daha geniş kapsamlı ve daha görkemli yapılacağını ifade ederek, “Geleneksel hale getirilmesi düşünülen etkinlik, 10 yıl sonra Hatay`ın her türlü değerleriyle marka olacağına işaret ediyor” dedi.
Kaçar, “Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikte 80 standımızı yaklaşık 250 bin kişi gezdi. Bu yıl oluşturulacak 120 standı yaklaşık 500 bin kişinin gezmesi bekleniyor” diye konuştu.

Taksim 'de Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayacak etkinlikler kapsamında, yine Taksim 'de geniş katılımlı olarak “İstanbul 'da Hatay Günleri” yürüyüşü yapılacak. Din adamlarının ve cemaat liderlerinin de katılacağı yürüyüşte, tüm dünyaya bir kez daha sevgi ve barış mesajı iletilecek.

Fuarda, Hatay 'ın tescilli tatlısı künefe yine unutulmayacak, yaklaşık 85 metre uzunluğunda künefe yapılarak ziyaretçilere ikram edilecek.
Geçtiğimiz yıl Aya İrini Kilisesinde muhteşem bir konser veren, sevgi, barış ve hoşgörünün simgesi Antakya Medeniyetler Korusu, vereceği konserle bu yıl da İstanbulluları büyüleyecek.