İlkyar'dan Yibo'lara Tam Destek

Devlet Planlama Teşkilatı, İlköğretim Genel Müdürlüğü ODTÜ Mersin, Marmara, Ordu, Boğaziçi, Bayburt Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Türkiye geneli "YİBO'lara Destek Projesi" kapsamında Akçakale YİBO'da bir dizi eğitim seminerleri verildi.

İlkyar'dan Yibo'lara Tam Destek
  Türkiye`deki eğitimin yükseltilmesi ve özellikle yatılı bölge okullarındaki eğitim gören öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi için öğrenci ve öğretmenlere eğitim seminerleri Akçakale YİBO`da verildi. Seminer kapsamında öğretmen ve öğrencilere çalışma azminin önemi, eğitimin hayattaki yeri ve geleceğe olan yansımaları, slayt gösterisi sunumuyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında sürdürülen eğitim çalışmaları, gündüz öğrenim gören okullarında bu kapsamda seminerlere dahil edildiği belirtildi. Seminerlerdeeğitim, bilimsel etkinlik, kardeşlik, dayanışma ve deneysel çalışmalar gösterildi. Ayrıca katılımcı öğrencilere Tübitak`ın hazırlamış olduğu dergi ve kitapların hediye edildi.

Programda semineri sunan ODTÜ makine mühendisi Prof. Dr. Hüseyin Vural, 'Eğitim alanında ülke genelinde büyük hamlelerin yapılaması gerekmektedir. Özellikle YİBO`ların ülke genelinde daha iyi standartlarda ve daha kaliteli eğitim verebilecek durumda olduğunun gözlerden kaçmaması gerekir. Yapılan bu çalışmanın İlkyar vakfı, İlköğretimGenel Müdürlüğü ve birçok üniversitelerimiz tarafından desteklenmektedir. Türkiye genelinde eğitim alanında büyük değişimin ve dönüşümün önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. İlkyar vakfının başlatmış olduğu YİBO`lara destek projesi kapsamında bugün Akçakale YİBO`ya gelmiş bulunmaktayız. Bu projede devlet planlama teşkilatı, ilköğretim genel müdürlüğü, Ortadoğu teknik, Boğaziçi, Marmara, Ordu, Mersin, Bayburt, üniversitesi işbirliğiyle başlatılan bu çalışmanın ülkemizin gençlerinin eğitim alanındageleceğe daha güvenle bakabilmeleri sağlanacağına inanıyorum 'dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Vural, doğuda eğitim gören çocukların batıya kıyasla eğitime daha fazla önem verdiğini, doğudaki çocukların eğitimde öğretmenlerine ve topluma karşı daha saygılı olduklarını yakından gördüklerini söyledi. Vural, 'Ülkemizin doğusunda bulunan çocuklarımızın batıya nazaran daha sıcak, güler yüzlü, terbiyeli öğrenciler olması bizleri çok sevindirmektedir. Büyükşehirlerdeki ise çocuklar büyük alışveriş merkezlerinde, bilgisayar başlarında, eğlence merkezlerinde vakit geçirmeleri eğitimdebüyük sorunlar yaşatmaktadır. Buralarda yetişen çocuklarımız maalesef agresif ve saygısız olmaktadırlar. Oysa doğudaki çocuklar daha sıcak, güler yüzlü, ayrıca saygılı ve terbiyeli bireyler olarak eğitimlerini almaktadırlar. Bu da ülkemizde eğitim alanında geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlamaktadır 'diye konuştu.

Akçakale YİBO Müdürü Şahin Çiçek ise, bu tür seminerlerin öğrencilere ve bizleri eğitime motive ettiğini kaydederek, 'Türkiye genelinde başlatılan YİBO`lara destek projesi kapsamında okulumuza gelerek bizlere seminer veren hocalarıma ve üniversite öğrencililerimize teşekkür ediyorum. Bu tür seminerler şüphesiz öğrencilerimize ve öğretmenlerimize büyük motivasyon sağlayacaktır. Bu tür seminerlerin devamını diliyorum 'şeklinde konuştu.  
Kaynak: İHA