Haksen 4/c'yi Aihm'e Taşıdı

HAKSEN Adıyaman İl Temsilcisi Mahmut Yaman, aralarında Tekel işçilerinin de bulunduğu 44 bin 4/C'li sözleşmeli personelin sorununu AİHM'e taşıdıklarını söyledi.

Haksen 4/c'yi Aihm'e Taşıdı
  Anayasa Mahkemesi`nin ret kararı sonrasında HAKSEN Hukuk Müşavirliğince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşındığını belirten Mahmut Yaman,

'AHİM`e yaptığımız bu başvuru toplu sözleşme yasasının hazırlandığı şu günlerde oldukça önemlidir. Tabii ki 4/C yasası bugün hazırlanmış bir yasa değil. Bu yasanın ilk mağdurları çoktan emekli oldu. Bugüne kadar geçen zaman diliminde kimse bu arkadaşlarımızın sesine kulak vermedi.

Ama biz HAKSEN olarak konunun eylemsel ve hukuki ilk takipçisi biz olduk. Biz bununlada gurur duyuyoruz. Dileriz bundan sonraki süreçte bu mağduriyet AHİM`in kararı beklenmeden son bulur. Şunu da söylemekte fayda görüyorum biz bu arkadaşlarımızın hep yanında olduk bundan sonra da hep yanlarında olacağız. Biz birileri gibi danışıklı dövüş yapmıyoruz. Biz hak için kavgaysa kavga, barışsa barış her platforma varız 'dedi.  
Kaynak: İHA