Emekliye Ayrılan Hakimden Ders Gibi Konuşma

Bursa Adliyesi'nde törenle emekliye ayrılan hakim Mahmut Munyar, "Hakimler, yargılarken yargılandıklarını unutmamalılar" dedi.

Emekliye Ayrılan Hakimden Ders Gibi Konuşma
  Ticaret Mahkemesi hakimi Mahmut Munyar ve İş Mahkemesi hakimi Abdullah Koç`un emekliye ayrılması münasabetiyle Adliye Konferans Salonunu`nda tören düzenlendi. Törene eşi İstiklal Munyar ile birlikte katılan hakim Mahmut Munyar, 40 yıllık meslek hayatının ardından emekli olmasının hüzün ve sevincini birlikte yaşadığını söyledi. Munyar, 'Hakimler kararlarıyla konuşur. Bizler böyle kürsküden konuşmaya pek alışkın değiliz. 40 yıllık hakimliğimin 24 yılını Bursa`da geçirdim. Adalet dağıtmak hayat tarzıdır.Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir sonu da vardır. Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Daima görevimi, mesleğe yeni başlamış bir hakim gibi şevk ve heyecanla yürüttüm. Türk toplumunda hakim, örnek olan, adalet dağıtan kişidir. Bir hakim her şeyiyle örnek olması gereken bir insandır. Hakimler, yargılarken yargılandıklarını unutmamalıdır. Bana hep Ticaret Mahkemesi`nde bu kadar uzun süre nasıl görev yaptığımı soruyorlardı. Ben de hepsine elimden geldiği kadar işimi yaptığımı söyledim. Kalemlermahkemelerin arka bahçeleridir. Tertipli ve düzenli olmaları gerekir. Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın olduğunu gösteren eşim İstiklal Munyar`a çok teşekkür ediyorum 'dedi.

1. İş Mahkemesi hakimi Abdullah Koç ise, meslek hayatının 32 yılını hakim olarak yürüttüğünü ifade ederek, 'Her şey dün gibi, zaman su gibi akıp geçti. Her şeyin günlünüzdeki gibi geçmesini temmeni ediyor, hepinize teşekkür ediyorum 'diye konuştu. Munyar, teşekkür belgesini Başsavcı Namız Yılmaz`ın elinden aldı. Başsavcı, çiçeği ise Munyar`ın eşine takdim etti. Koç`un teşekkür belgesini ise Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nizamettin Keleş verdi.

Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan, avukatlar, hakimler, savcılar ve adliye personeli ile büyük bir aile olduklarını ifade ederek, '20 yıllık avukatlık hayatım boyunca kendi ailemden çok adalet camiasıyla bir araya geliyorum. Bu da bizim ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gösterir 'diye konuştu.

Törene İstinaf Mahkemesi Başkanı Sait Gürlek, başsavcı vekilleri, hakim savcılar ve adliye personeli de katıldı.  
Kaynak: İHA