Elmadağ'da Zabıtadan Kantinlere Denetim

Elmadağ Belediyesi zabıta ekipleri tarafından eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla ilköğretim ve liselerde kantin denetimleri başladı.

Elmadağ'da Zabıtadan Kantinlere Denetim
  Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetlemeler çerçevesinde, okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi. Denetimlerin, ceza kesmek için değil, öğrencilerin sağlığını korumak maksadıyla yapıldığını ifade eden zabıta yetkilileri, eksiklikleri bulunan iş yerlerini uyararak, mevzuata uygun çalışmayan kantin işletmecilerine işlem yapılacağını bildirdi.

Zabıta ekipleri, kantin ve kafeteryaya sahip okullarda yapılan denetimde genel temizlik, sağlık karnesi, iş kıyafeti, kaliteli gıda malzemesi, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda denetim yaptıklarını, olumsuz herhangi bir durumla karşılaşmadıklarını kaydetti.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, sık sık bu tür denetimler yaptıklarını belirterek, 'Özellikle çocuklara hizmet veren kantinlerin denetimlerine daha çok önem veriyoruz. Kurallara uyan tüm kantin yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. 'dedi.