Bugünün en çok tıklanan videosu

Rusya’da 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi adaylar arasında rekabet giderek artıyor.

Bugünün en çok tıklanan videosu
  Başbakan Vladimir Putin 'in ilk turda seçilmesine kesin gözü ile bakılırken, diğer 4 muhalif aday ikinci sıra için kendi aralarında yarışıyor. Açık oturumlarda tartıştığı insanlara su atan, tekme yumruk döven aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski 'nin reklam filmi internette tıklama rekoru kırıyor.

Eşeğin çektiği kızağa binen Jirinovski, bir taraftan bağırıyor, bir taraftan da eşeğe kırbaç sallıyor. Kara eşeği “Rusya” olarak sembolize eden Jiirnovski, kendisini de bu eşeği kullanabilecek “usta” olarak tarif ediyor. Eşeği durmadan kamçılayan Jiirnovski 'ye göre ülke ancak bu şekilde ayağa kalkar ve harekete geçer.

Reklam filminde bağıra bağıra konuşan Jiirnovski, “Bugün ne hallere düştük. Gördüğünüz bu uyuz küçük eşek ülkemizin sembolü. Eğer ben Devlet Başkanı olursam tekrar cesur üçlü (atlar) olacak” diyor. Kamçıyla eşeğe sert vuran Jirinovski, 'Yürü! Çok ağır hareket ediyor! Yürüyemiyor! Bütün ülke yerinde duruyor! Yürü!! Haydi!!.. 'diyerek hayvanı yürütmeye çalışıyor. Görüntünün sonunda 'Jirinovski ve güzel olacak 'yazısı ekrana yansıyor.

Rusya Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı İlya Bluvşteyn Jirinoski`nin eşeği kamçılamasına tepki gösterdi. İlya Bluvşteyn, 'Ahlak ve sağduyu açısından bir devlet başkanı adayının böyle bir davranış sergilemesi kuşkusuz ki acımasız. Ve maneviyata da ters bir davranış. Hayvanlara insan dışı muammele yapmak hiçbir siyaseti süsleyemez. Rusya`yı kalkındırmak için temsili eşeğe acımasız işkence yerine, insani ve samimi ilgi göstermek gerekir” eleştirisi getirdi.