Bisiklet Koridoru Açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bisikletli ulaşımı teşvik için Hasan Subaşı Caddesi-Milli Egemenlik Caddesi-Teomanpaşa Caddesi güzergahında yeni bir ayrılmış bisiklet yolu planlandığını açıkladı.

Bisiklet Koridoru Açılıyor
  Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaç edinen Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu`nun temsilcileri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın`ı makamında ziyaret etti. İki yıldır Antalya`da yağmur fırtına demeden bisiklet kullanımını özendirmek ve farkındalık yaratmak için Perşembe akşamları pedal çevirdiklerini anlatan grup sözcüsü Çilem Günebakan, bisikletin ulaşım bir aracı olduğunu söyledi.Günebakan, “Bisikletin şehir içinde nasıl kullanılacağı kültürünü insanlara öğretiyoruz. Bisikletli ulaşımına verdiği destekten ve yaptığı bisiklet yolları çalışmalarından dolayı Başkan Mustafa Akaydın`a teşekkür ediyoruz. Kent içinde güvenli pedal çevirmek için daha fazla bisiklet yolu ve bisiklet park yerleri oluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Eylül ayında Antalya`da Türkiye çapında bir bisiklet festivali düzenlemek istediklerini anlatan Günebakan, kamplı olacak festival konusunda Başkan Akaydın`dan destek istedi.Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu`na her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Akaydın, bisiklet yollarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında grup üyelerine bilgi verdi.

Hazırlanmakta olan yeni Ulaşım Master Planı`nda bisiklet yollarının da olacağını anlatan Başkan Akaydın, şunları söyledi:“Bisikletli ulaşımı teşvik için yurtdışından uzmanların da katıldığı 3 çalıştay gerçekleştirdik. Antalya`da bisiklet yollarının nasıl olması gerektiğini çalıştık. Yeni bir bisiklet yolu belirlendi. Hasan Subaşı Caddesi`nden başlayıp, Milli Egemenlik Caddesi ve Teomanpaşa Caddesi boyunca devam edecek yol, daha önce yaptığımız Falez Otel-Liman arasındaki bisiklet yoluna bağlanacak. Güzergah üzerinde yanlış park etmeyi engelleyerek bisiklet için ayrılmış bir yol oluşturulacak. Ayrıca yeni hazırlanan imar planlarına bisiklet yolları mutlaka konulup işlenecek.”Başkan Akaydın, bisiklet park yerleri konusunda da UKOME ile birlikte çalışma yapılması talimatını verdi.  
Kaynak: İHA