Müslüman mahallesinde salyangoz çizdirmeyiz

Yayınlandığı günden bu yana kendine has bir izleyici kitlesi edinen Behzat Ç. dizisinin son bölümünde, mahalle baskılarına gönderme yapıldı.

Müslüman mahallesinde salyangoz çizdirmeyiz
  Verdiği sosyal mesajlarla gündeme gelen Behzat Ç.'de bu hafta karikatüristlere özgür çizim mesajı verildi. Karikatüristlere çizimleri nedeniyle baskı altında olduğu ve tehdit edilmeleri Behzat Ç.'ye malzeme oldu.

Karikatüristlerin gelenek, görenek ve adetlere aykırı çizim yapıldığını düşünen bir dernek karikatür dergisini basarak, karikatüristleri tehdit eder. Karikatüristleri 'Müslüman mahallesinde salyangoz satmakla 'suçlayan dernek üyeleri, karikatüristleri uyarırlar. Tehdit sonrası karikatüristlerden biri öldürülür . Behzat Ç. ve ekibi karikatüristin katili bulabilmek için araştırma içine girer.

HARUN'DAN BOL BİPLİ GÖNDERME
Harun Karikatüristleri tehdit eden derneğin temsilcisi ile görüştü. Derneğin temsilcisi dergiyi ve karikatüristleri Amerikan Emperyalizmini savunmakla eleştirince Harun 'S.....m Amerikan Emperyalizmini 'diyerek derneğin temsilcisini fena halde azarladı.

BEHZAT'IN EVRİM TEORİSİ YORUMU TWİTTER'İ SALLADI
Behzat Ç ve ekini karikatürist cinayetini çözmek için, karikatüristin ölümüne neden olan evrim teorisi çizimini de tartıştı. Behzat Komiser'in evrim teorisiyle ilgili söylediği 'valla maymundan geldik mi gelmedik mi bilmiyorum ama maymuna doğru gidiyoruz! şeklindeki sözleri sosyal paylaşım sitesi Twitter'da geniş yankı buldu.

ÇOK KONUŞULACAK SAHNE
Dizinin sonunda, final bölümlerini aratmayacak sahneler yaşandı. Kesik parmak cinayetinin seri katilinin peşine düşen Behzat Ç ve ekibi terk edilmiş depoda, bir cesetle karşılaşır. Cesedin üzerindeki mesajı uygulayan Behzat Ç ve ekibi cesedi kaldırınca ilginç bir sürprizle karşılaştılar.

BEYAZ GAZETE