Chp Heyeti Manavgat'ta

CHP İzmir Milletvekili ve Antalya Bölgesi Parti Genel Müfettişi Erdal Aksünger, Türkiye'deki hukuksuzluğun, sendikalar ve üniversiteler başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerini susturup baskı altına aldığını iddia etti.

Chp Heyeti Manavgat'ta
  Manavgat CHP İlçe örgütünde basın toplantısı düzenleyen CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve İzmir Milletvekili Antalya Bölgesi Parti Genel Müfettişi Erdal Aksünger, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye`nin kritik bir dönemden geçtiğini, kanun hükmünde kararnamelerle Atatürk adının Milli Eğitim Teşkilatından silindiği bir dönemin yaşandığını belirten CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Türkiye, Atatürk adının kendi kurduğu Türk Tarih Kurumundan Türk Dil Kurumu`ndan silindiği bir dönemden geçiyor. Üniversiteler konuşamıyor, bilim adamları konuşamıyor, sendikalar konuşamıyor. Medya susturuldu. Konuşan, muhalefet eden, terör örgütü üyeliğinden cezaevine tıkılıyor. Gençlerimiz parasız eğitim istediği için terör örgütü üyeliğinden aylardır cezaevlerinde tutuluyor. Atılmamış yumurta için 44 ay hapis cezasıisteniyor. Hukuk işlemiyor. Adalet işlemiyor. Vatandaşlarımız, milletvekillerimiz, gazeteciler aylardır, yıllardır neyle suçlandıklarını bilmeden yatıyorlar. Kanun açık diyor ki, `bilgisayarların kopyası sanıklara verilir.` Ama Mustafa Balbay`a 3 yıldır bilgisayarının kopyası verilmiyor. Yani bırakın hukuk devleti olmayı, kanun işlemiyor, uygulanmıyor. Bakın Meclis TV yayınları kesildi. Şimdi sıra bizim yani muhalefetin konuşmalarına geldi. AK Parti istiyor ki, Meclis`te konuşma da olmasın. Muhalefet hiçkonuşmasın, halk hiç konuşmasın. CHP Genel Başkanı konuşmasın diye hakkında fezleke hazırlanıyor. Böyle demokrasi olur mu? Demokrasi yok, hukuk yok, ama deniyor ki ileri demokrasiyiz. Böyle ileri demokrasi olmaz. Türkiye`nin bu gidişatı durdurması zorunludur. Türkiye`nin Büyük Atatürk`ün Cumhuriyeti`nin aydınlık yolunda ilerlemesi zorunludur. Bu yoldan bir sapma olursa, Türkiye`nin birlik ve bütünlüğünü koruması korkarım ki çok mümkün olmayacaktır. Bu süreçte Partimiz CHP`ye büyük sorumluluk düşüyor. Bizimkendi İçimizde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. AKP`ye ve onun politikalarına karşı güçlü bir şekilde durabilmemiz gerekiyor. Omuzlarımızda büyük bir yük vardır. Tarihsel bir sorumluğumuz vardır. Bu sorumluluğumuzu yerine getirebilmek için birlik ve beraberliğimizi her zaman korumalıyız. Manavgat Irmağı üzerinde kurulu bir Oymapınar Barajımız var. Biliyorsunuz bu barajı bedavadan verdiler. Fabrikaya alana barajı eşantiyon verdiler. Ben bunu TBMM kürsüsünden sordum, Bakan diyor ki, barajdan 553milyon TL lik elektrik satıldı. Bedava verdiğimiz barajdan 553 trilyon lira kazanılmış.Yani baraj, özelleştirile fabrikanın parasını ödemiş. Böyle özelleştirme olur mu? Ülkemizin en değerli tesislerini sattılar. Şimdi sıra ormanlarımıza geldi. 2-B ile ormanlarımızı da satacaklar. '

Geçtiğimiz Salı günü AK Parti Grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın `Dindar Gençlik Yetiştireceğiz` sözünden çıkacak sonuç ile ertesi gün Bakan Çelik`in Atatürk ile ilgili konuştuğu şu madde bu maddelere dayandırarak konuştuğu konuların birbirinin devamı konular olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili, Antalya Bölgesi Parti Genel Müfettişi Erdal Aksünger, 'Türkiye`de dayatılmak istenen bir konu var. Alıştırılmak istenen bir konu var. Diyor ki; `yavaş yavaş alışın biz bunlarıyapacağız.` Türkiye`deki hukuksuzluk bütün kesimler, sendikalar, üniversiteler her yer susturulmuş baskı altına alınmış vaziyettedir. Bugün Türkiye Anayasa`nın da ihlal edildiği özel yetkili mahkemelerle, yasamanın daha üzerinde bir yetki kullandığını düşünen insanların tahsis edildiği bir ortam yaşanıyor. Yani Anayasa çiğneniyor. Özel yetkili mahkemelere benim söyleyeceğim aslında adının değiştirilmesi bence AK Parti`nin tanımı o bence. `Karşı Devrim Mahkemeleri`dir. Yani ülkedeki hiçbir aydınlığahizmet eden, cinayetlerin hiç birini aydınlatmak üzere kurulmamıştır. İltica eylem planlarına karşı yapılan tüm faaliyetleri cezaevi ve zindanlara tıkmak olmuştur. Çok karanlık günler geçiriyoruz. Türkiye`de yıkılmayacak tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi`dir 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA