Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu`da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu 6 İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu 11 İzmir: Genellikle parçalı, zamanla kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu 15 Adana: Az bulutlu 17 Antalya: Az bulutlu 15 Samsun: Az bulutlu 16 Trabzon: Az bulutlu 12 Erzurum: Az bulutlu -12 Van: Az bulutlu 2 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 9  
Kaynak: İHA