Suriye'de Bu Gün 43 Kişi Öldü

Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler devam ederken ülkedeki şiddette ardıyor.

Suriye'de Bu Gün 43 Kişi Öldü
  Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonların yanı sıra Özgür Suriye Ordusu ile Suriye güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ülke genelinde şu ana kadar 43 kişinin öldüğü belirtildi.
Suriyeli yerel aktivistler, Suriye ordusunun birçok bölgede operasyonlar gerçekleştirdiğini ifade ederek şu ana kadar ülke genelinde 43 kişinin öldüğünü duyurdu. Aktivistler, Humus`un Babı Amr bölgesinde Suriye ordusunun gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda çok sayıda kadın ve çocuğun yaralandığını ifade ederek, Şam`ın banliyöleri Rastan ve Zebadani`nin de top atışlarına hedef olduğunu bildirdi. Yerel aktivistler ayrıca Özgür Suriye ordusu ile Suriye güvenlik güçleri arasında İdlib`in Cebel El Zeviya bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin öldüğünü belirtti.
Aktivistler, ülkede çıkan olaylarda 14`ü Humus kentinde olmak üzere, İdlib, Şam banliyöleri ve Dera`da şu ana kadar toplam 43 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Öte yandan ölen ve yaralananların çoğunun Suriye ordusunun ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirdiği kaydedildi.