Kızılay’dan En Çok Kan Bağışlayanlara Ödül

Bodrum’da en çok kan bağışında bulunan ve kampanyalara destek veren gönüllüler Kızılay Bodrum Şubesi tarafından ödüllendirildi.

Kızılay’dan En Çok Kan Bağışlayanlara Ödül
  Kızılay Bodrum Şubesi tarafından Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda en çok kan veren vatandaşlar için ödül töreni yapıldı. Törene Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ve Türk Kızılayı Bodrum Şube Başkanı M. Taylan Tüfek başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Kızılay 'ın dünyada yardım kuruluşları arasında ilk 5`e girdiğini ifade ederek, “Kızılay çok önemli işler yapıyor. Ancak en önemlilerinden biri kan bankası. İnsanlarımızın sokakta kan aramasını engellemek bizim işimiz. Bunu sizlerin destekleriyle yapıyoruz” dedi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise kan kampanyalarına destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Törende 39 kez kan veren Bekir Korkmaz altın madalyayla, 25 kez kan veren Hasan Uzun gümüş madalyayla ve 10`ar kez kan veren Ayhan Küçük, Galip Kılıç, Ramazan Öztürk ve Köksal İbili bronz madalyayla ödüllendirildi. Etkinlikte ayrıca Kızılay 'a destek veren kurumlara da teşekkür belgesi verildi.  
Kaynak: İHA