Kayseri’nin İlçelerinde Tipi Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kayseri’nin ilçelerine bağlı köylerde tipi nedeniyle yolların kapanması yüzünden çok sayıda insan mahsur kaldı.

  Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, yapılan çalışma sonrasında mahsur kalan vatandaşların yeniden yola devam etmesini sağladı.
Felahiye-İsabeyli-Boğazlıyan yolu tipi nedeniyle kapandı. Karla mücadele ekipleri ikinci kez aynı yolda çalışma yaptı. Sabah saatlerinde Felahiye ilçesinde etkili olan tipi, ilçeyle bağlantılı bazı köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu. Çok sayıda kişi, yolda kaldığı için jandarmadan yardım istedi. Yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına önce Felahiye Belediyesi ekipleri, daha sonra İl Özel İdaresi ekipleri yetişti.
İlçeden, Yozgat 'ın Boğazlıyan ilçesi ile Çandır 'a ulaşımı sağlayan İsabeyli yolunda çoğu köy minibüsü 20 'ye yakın aracın, içindeki yolcularla mahsur kaldığını bildirdi. Bunun üzerine karla mücadele ekipleri harekete geçti. Ekipler eksi 10 derecede, greyder ve bıçaklı kamyonla yer yer 1,5 metreyi bulan yolu açtıktan sonra yeniden kapanan yolu açık tutmak için büyük çaba gösterdi.
Yolu sık kullanan vatandaşlar, Felahiye-İsabeyli yolunun sık sık tipiden kapandığını, insanların mahsur kaldığını belirterek, karla mücadele ekiplerine teşekkür ettiler.