Ermeni Lisesinde De Tablet Bilgisayar Dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi’nin pilot uygulamasına yarın başlıyor.

  Bu kapsamda 17 ilde toplam 52 okula akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığı 'nın pilot olarak belirlediği 52 okul arasında Özel Esayan Ermeni Lisesi de bulunuyor.
2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın başlıyor. İki haftalık bir aranın ardından ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci yeniden okula merhaba diyecek. İkinci dönemde Fatih Projesi de 17 ilde belirlenen pilot okullarda hayata geçirilecek. Bu kapsamda Ankara 'da 7, Balıkesir 'de 1, Bingöl 'de 2, Diyarbakır 'da 4, Erzincan 'da 1, Erzurum 'da 2, Hatay 'da 3, İstanbul 'da 7, İzmir 'de 4, Karaman 'da 2, Kayseri 'de 2, Kocaeli 'de 4, Mersin 'de 4, Rize 'de 3, Samsun 'da 3, Uşak 'ta 1, Yozgat 'ta 2 okul belirlendi. Bu okullar arasında İstanbul 'da bulunan Özel Esayan Ermeni Lisesi de yer alıyor.
Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilere dağıtılacak yaklaşık 12 bin tablet bilgisayarlara 9. sınıflara ait tüm derslerin kitapları zenginleştirilmiş olarak yüklendi. Bu kapsamda konularla ilgili slayt, animasyon gibi görsellere de yer verildi. Tablet bilgisayarlarda internete erişim de mümkün olacak. Öğrenciler güvenli internete, evlerinde ve diğer tanımlanmış alanlarda da ulaşabilecek.