'denktaş Vakfı' Kuruluyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın bıraktığı arşiv, vakıf çatısı altında toplanıyor.

  Bu amaçla, ``Denktaş Vakfı`` kurulması için çalışmalara başlandı.

Denktaş`ın oğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, AA`ya yaptığı açıklamada, ``Denktaş Vakfı``nı kurma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, Rauf Denktaş`ın 2005`den itibaren Lefkoşa`da çalışma ofisi olarak kullandığı binanın iki odasının olduğu gibi bırakılacağını, diğer kısmının da vakfa ait olacağını söyledi.

Rauf Denktaş`ın bıraktığı arşivin elektronik ortama aktarılması için çalışmaların başladığını ve bunun uzun bir süre alacağını ifade eden Serdar Denktaş, bu çalışmalar tamamlanınca, binanın bir kısmının da ``Kıbrıs Türk Tarihi Araştırma Merkezi`` olarak kullanılacağını açıkladı.

Serdar Denktaş, ``Zaten Kıbrıs Türk tarihini araştırdığınızda Denktaş`ın hayatı, Denktaş`ı araştırdığınızda Kıbrıs Türk tarihi ortaya çıkıyor`` dedi.

Serdar Denktaş, Denktaş`ın çalışma ofisini bu şekilde, geleceğe yönelik akademisyenlere ve öğrencilere açık araştırma merkezi olarak planladıklarını kaydetti.  
Kaynak: AA