2012 Laureus Dünya Spor Ödülleri

Dünyanın prestijli spor ödülleri arasında gösterilen ve 2008 yılından bu yana Vodafone Grubu sponsorluğunda gerçekleşen Laureus Dünya Spor Ödülleri, yarın Londra Central Hall Westminster'da gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

  Vodafone`den yapılan açıklamaya göre, Brad Pitt, Angelina Jolie ve Jude Lawgibi birçok Hollywood yıldızı ile spor dünyasından başarılı isimlerin katılacağı ödül töreninde, Türkiye`den de ünlü isimlerin yer alması bekleniyor.

Vodafone Cup bünyesinde tüm illerden finale kalan takımların kıyasıya mücadele ettiği Türkiye Finalleri`nde şampiyon olan İzmirli Mosi Tekstil, öncelikle Vodafone Dünya Kupası`nda İngiltere, İspanya, Yunanistan, İzlanda ve Malta temsilcilerine karşı şampiyonluk için mücadele ederek Pascal Nouma ile Türkiye`yi temsil edecek.

Mosi Tekstil, ardından Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi`nin eşsiz atmosferinde dünyanın en ünlü ve başarılı sporcuları ile birlikte kırmızı halıda yürüyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vodafone Bireysel Müşterilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, Vodafone`un faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde spora büyük önem verdiğinin ve spor yapan herkesi desteklediğinin altını çizerken, Vodafone Türkiye`nin de bu anlayış doğrultusunda Türkiye`de sporun tüm ana ve alternatif dallarının gelişimi için imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

Vodafone Cup`ın Türkiye elemelerinin ardından dünya kupasına uzanan yolda geçen sene olduğu gibi bu sene de fazlasıyla iddialı olduklarını ifade eden Öğüt, şunları kaydetti:``Bu sene Türkiye`den toplamda 4 bine yakın sporcu Londra`ya gitmek için centilmence mücadele etti. Şampiyon takımımız İzmir temsilcisi Mosi Tekstil`i başarılarından dolayı kutluyorum. Şimdi önlerinde daha heyecanlı ve daha zorlu bir süreç var. Artık sıra dünya kupasında. Şampiyon olsunlar ya da olmasınlar, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birini yerinde deneyimleme ayrıcalığına sahip olacaklar. Bu, onlar için hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim olacak. Tabii ki umudumuz, geçen sene olduğu gibi bu sene de şampiyonluk sevincini bize yaşatmaları.`

`-Ödülün en güçlü adayları-
Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi`nde, 2011`in en heyecan verici performans gösteren sporcuları, Laureus Dünya Spor Ödülleri Akademisi üyelerinden oluşan 47 kişilik bir jüri tarafından belirlenecek.

Ödül gecesi Boris Becker, Bobby Charlton, Franz Beckenbauer, Nadia Comaneci, Emerson Fittipaldi ve Sean Fitzpatrick gibi dünyaca ünlü spor yıldızlarının katılımıyla gerçekleşecek.

Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi`nin bu yılki en güçlü adayları arasında dünyanın en iyi futbolcusu olarak Cristiano Ronaldo ile kıyaslanan Arjantinli süperstar Lionel Messi ile, Japonya Grand Prix`de aldığı üçüncülükten sonra Formula 1`in en genç dünya şampiyonu sıfatını elde eden Sebastian Vettel başta geliyor. Messi ve Vettel`in yarıştığı ``Yılın Erkek Sporcusu`` kategorisinde aynı zamanda Usain Bolt, Novak Djokovic gibi önemli sporcular da yer alıyor.

Takımlar kategorisinde ise 2010/2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Ligi`nde şampiyonluğa ulaşan FC Barcelona ile NBA şampiyonluğunu elde eden Dallas Mavericks gibi güçlü adaylar yer alıyor.

 
Kaynak: AA