İzmir'de Sanat Akşamları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şubat sonuna kadar birbirinden renkli etkinliklerle İzmirli sanatseverlere “Keyifli” bir ay yaşatacak.

İzmir'de Sanat Akşamları
  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi`nde düzenlenecek kültür-sanat etkinlikleri, farklı yaş grubundaki herkese hitap edecek.6 Şubat Salı günü, İzmir Sanat`ta “Kanun piyano ikilisi” konseri düzenlenecek. Konserde Esra Berkman (Kanun), Nazlı Işıldak (Piyano), İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkacak. Konserin başlama saati 20.00 7 - 11- 18- 21 - 25 Şubat tarihlerinde Tarla Faresi Tiyatrosu tarafından “Davul, gitar ve bavul” isimli çocuk oyunu sahnelenecek. İzmir Sanat`ta 7 ve 21 Şubat günlerinde 14.00`de başlayacak oyun, 11 - 18 ve 25 Şubat günlerinde 15.30`da olacak. Hakan Polacanlı tarafından yazılan ve yönetilen oyunun müzikleri Özgür Özbilgiç`e ait. Arkadaşlık konusunu işleyen oyun, 7 yaş ve üzeri çocuklara öneriliyor.

7 Şubat Salı akşamı saat 20.00`de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi`nde “Barok müzik günleri” kapsamında İspanyol barokları “Los Otros” konseri gerçekleşecek. Barok stili danslar da konsere görsellik katacak. Konserde Hile Perl (Viola da gamba), Lee Santana (Barok gitar) ve Steve Player (Barok gitar ve dans gösterisi) sahneye çıkacak.8 Şubat Çarşamba akşamı İzmir Sanat`ta “Ankara Üniversitesi solistleri konseri” gerçekleşecek. Saat 20.00`de başlayacak konserde, Ellen Jewett (Keman), Orhan Ahıskal (Keman), Çetin Aydar (Viyola) ve Sinan Dizmen (Viyolonsel) sahne alacak.9 Şubat Perşembe günü İzmir Sanat`ta “İran sanatı sergisi” açılacak. 15 Şubat gününe kadar açık kalacak sergide Golamreze Feyzullahi, Macid Sadegzadeh ve Mehdi Sultani Katip`in eserleri İzmirlilerle buluşacak.


10 Şubat Cuma akşamı AASSM`de “Baharı`ma” isimli yağlıboya resim sergisinin açılışı gerçekleşecek. Nilgün Dündar`ın tablolarının yer alacağı sergi 25 Şubat gününe kadar, hafta sonları hariç 09.00 - 17.30 saatleri arasında gezilebilecek.10 Şubat Cuma akşamı İzmir Sanat`ta sinematek gösterimleri kapsamında müzikal film “Silindir şapka” beyaz perdeye yansıyacak. Fred Astaire ve Ginger Rogers`ın başrollerini üstlendiği filmin ücretsiz gösterimi saati 20.00. 11 Şubat Cumartesi ve 13 Şubat Pazartesi akşamları AASSM, Giacomo Puccini`ni “Turandot” operasına ev sahipliği yapacak. Saat 20.00`de başlayacak olan 3 perdelik eseri Şef Tulio Gagliardo Varas yönetecek. N. Aytaç Manizade`nin sahneye koyacağı eserin kareografisi Uğur Seyrek`e, dekor ise Çağda Çitkaya`ya ait. Etkinlik biletleri İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) Elhamra ve internet gişelerinden temin edilebilecek.

14 Şubat günü İzmir Sanat, “Kaligrafi” sergisine ev sahipliği yapacak. 6 Mart`a kadar sürecek sergide Ömer Faruk Dere ile Etem Çalışkan`ın eserleri sanatseverlerle buluşacak.14 Şubat Salı günü AASSM, “Sevgililere özel” bir programla perdelerini açacak. Saat 20.00`de sahneye çıkacak olan Anjelika Akbar ve Mehmet Akatay Perküsyon Ekibi, İzmirlilerle buluşacak. 14 Şubat Sevgililer gününde İzmir Sanat`ta da özel bir konser düzenlenecek. Saat 20.00`de başlayacak olan “Ege Brass- Aegean Brass” grubunda, Gökmen Noyan (Trompet), Bahtiyar Matniyazov (Trompet), Kerim Gürerk (Korno), Baki Onur (Trombon), Kenan Gökkaya (Tuba) ve Bora Peynirci (Perküsyon) sahne alacak. 16 Şubat Perşembe günü İzmir Sanat, “Klarinet Quintet” konserine ev sahipliği yapacak. Özlem Tanrıkulu, Özlem Çelik, Onur Yıldız, Kerem Özgür Erdem ve Ege Banaz`ın sahne alacağı konserin başlama saati 20.00.

17 Şubat Cuma akşamı Sinematek gösterimleri kapsamında dünyaca ünlü müzikal “Batı Yakası hikayesi” İzmirlilerle buluşacak. Saat 20.00`de başlayacak olan film gösterimi ücretsiz gerçekleşecek. 17 Şubat Cuma akşamı AASSM, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) Verda Erman konserine sahne olacak. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki orkestraya piyanoda ünlü sanatçı Verda Erman eşlik edecek. Saat 20.30`da başlayacak konserin biletleri İZDSO ve AASSM gişeleri ile Alsancak ve Karşıyaka D&R`larda satılacak. 18 Şubat Cumartesi akşamı AASSM, “Barok esintileri” konserine sahne olacak. Konserde Hannah Medlam (Soprano), Robin Blaze (Counter tenor), Bülent Oral (Viola da gamba) ve Erica Fossi (Çembalo) sanatseverlerle buluşacak. Konser saat 20.00`de başlayacak. 24 Şubat Cuma akşamı İzmir Sanat`ta “The Beatles” grubu üyelerinin başrolde olduğu “The hard day`s night” filmi ücretsiz gösterilecek. Filmin başlama saati 20.00. 27 Şubat Pazartesi akşamı İzmir Sanat`ta “Romantik Çello” konseri gerçekleşecek. Konserde, Ebru Karaağaç (Keman), Feza Gökmen (Viyola), Onur Şenler (Viyolonsel), Burak Karaağaç (Kontrabas), Taşkın Oray (Obua), Nusret İspir (Klarinet) sahne alacak.İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında ücretli olan etkinliklerin biletleri AASSM ve İzmir Sanat gişeleri ile www.aassm.org.tr ve www.izmir.bel.tr/kultursanat sitelerinden temin edilebilecek.  
Kaynak: İHA