'Faili Meçhullerin Sorumluları Yargılanmalı'

Adana'da "Halkların Demokratik Kongresi" adıyla oluşturulan bir grup, Ergenekon davasının Türkiye'nin karanlık tarihini, darbeleri ve 17 bin faili meçhul cinayeti aydınlatamayacağını ileri sürdü.

'Faili Meçhullerin Sorumluları Yargılanmalı'
  Grup sözcüsü Güven Boğa, Ergenekon, Hrant Dink ve Devrimci Karargah davasındaki gelişmelerle mahkemelerin halkın güvenini yitirdiğini öne sürdü.

Grup üyeleri, İnönü Parkında 'Sen de bir ses çıkar 'pankartı açıp 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi 'sloganları attı. Grup Sözcüsü Güven Boğa, buradaki konuşmasında, Diyarbakır 'daki kazılarda çıkan kemiklerin karanlık bir süreci tekrar gözler önüne serdiğini söyledi.

Bu karanlık tarihin aydınlatılmasında, siyasi cinayetlerin arkasındaki güçlerin yargılanması noktasında kendilerine görev düştüğü kaydeden Boğa, 'Kontrgerilla, JİTEM, Özel Harp Dairesi, MİT, Özel Kuvvetler, Koruculuk gibi organizasyonları bir, bir sorgulamadan, bunların devlet organizasyonları olarak gerçekleştirdikleri tertipler açığa çıkarılmadan, demokrasi için edilen laflar hiçbir şey ifade etmeyecektir. 'dedi.