Çinli Gelin Türkiye'ye Alıştı

Kısa süre önce bir Türk ile evlenerek Manisa'nın Turgutlu ilçesine yerleşen Yany Li Juan, Türkiye'ye uyum sağladı.

Çinli Gelin Türkiye'ye Alıştı
  Özel bir şirkette danışmanlık yapan Turgutlulu Selim Vatansever ile Hong Kong`ta tanıştıktan sonra evlenen Yany Li Juan, ilk evliliğinden olan 11 yaşındaki ikiz çocukları Yang Yu Fei ve Yang Xiao Yü ile Turgutlu`ya yerleşti. Çevrelerine kısa sürede uyum sağlayan Yany Li Juan`a arkadaşları tarafından Nehir ismi verilirken, oğulları Yang Yu Fei`ye Aslan ve Yang Xiao Yü`ye ise Kaplan isimleri verildi. Türkiye`yi ve Türk insanını çok sevdiğini söyleyen Çinli İngilizce Öğretmeni Yany Li Juan (38), birçok ülkegezdiğini ancak Türk insanı gibi sıcakkanlısını görmediğini anlattı. Gününü Kamil Semizler İlköğretim Okulu`nda öğrenim gören çocuklarıyla ilgilenerek geçiren Yany Li Juan 'Burada kendimi evimdeki kadar rahat hissediyorum 'dedi

Önümüzdeki aylarda Türk vatandaşlığı için müracaatta bulunacağını ve İslamiyet`i de araştırdığını, Müslümanlığı çok benimsediğini gelecekte Müslüman olmak istediğini de sözlerine ekleyen Yony Li Juan çocuklarını da Türkiye`de Türk gelenekleriyle büyütmek istediğini söyledi. Çin Devleti yasalarına göre Türk vatandaşlığına geçtiğinde öğretmenlik lisansı iptal edilecek olan Yony Li Juan, ailesinin de bir süreliğine tepkisiyle karşılaşabileceğini ancak tüm bunları göze aldığını belirtiyor.

Öte yandan Yang Yu Fei`ye ve Yang Xiao Yü`nün masa tenisindeki başarısını duyan Manisa İl Spor Müdürü Mehmet Uçak, Çinli aileyle görüştüğünü ve özellikle masa tenisi konusunda kendilerine her türlü imkanı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Uçak 'Aslan ve Kaplan`ın masa tenisinde çok başarılı olduklarını öğrendik ve kendileriyle irtibata geçtik. Aslan ve Kaplan`ın antrenman yapabilmeleri için bir antrenör de görevlendirdik 'dedi.

Manisa`dan Turgutlu`ya Çinli ikizleri çalıştırmak için gelen Masa Tenisi Antrenörü Funda Akgül ise 'Gerçekten bu yeteneğe sahip çocuklarla çalışmak bana da büyük zevk veriyor. İnşallah ileride milli formamızı giyerler 'şeklinde konuştu.  
Kaynak: İHA