Bakanlar 'Büyük Dua Konseri'nde Buluştu

Kabinenin 4 bakanı Büyük Dua (Cevşen) Konseri'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde izleyicilerin gönülleri huzurla doldu.

  Allah`ın güzel isimlerinin yer aldığı Cevşen duasını besteleyen Dolmabahçe Camii 'nin İmam Hatibi Halil Necipoğlu, uzun yıllardır emek verdiği besteyi, İstanbul Cemal Reşit Rey 'de verdiği bir konserle dinleyicilerle buluşturdu. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde izleyicilerin gönülleri huzurla doldu. Geceye kabineden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere 4 bakan iştirak etti. Ayrıca birçok bürokrat ve izleyici de konserin dinleyicileri arasındaydı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kızları da Hilye-i Şerif Sergisi`ni gezdi.
Serginin ardından Yurdal Tokcan`ın müzik yönetmenliğini yaptığı çalışma rast, uşşak, segah, çargah, neva makamlarında bestelenerek vokalistler tarafından dua makamında ve niyaz halinde seslendirildi. Konserde vokalistlere yer yer seyircilerin de eşlik ettiği görüldü.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Hilye-i Şerif Sergisi`ni bakanlarla birlikte gezdiğini ve burada olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Hilye 'nin kelime itibariyle güzel anlamına geldiğini aktaran Dinçer, Hilye 'nin bunun dışında özel bir anlam da taşıdığını belirtti. Hilye 'nin Rahmet peygamberi Hazreti Peygamber Efendimizin sıfatını anlattığını kaydeden Dinçer, 'Yani 4 tane güzellik bir arada. Sergiyi gezerken onu hissettim. Kelime olarak güzel, işlediği konu güzel, hattıyla ayrı güzellik taşıyor. Bütün bu güzellikler arasında niye ben bunu yapmıyorum diye bir endişe taşıdım. Sergide eserler verenleri tebrik ediyorum. 'dedi.

Egemen Bağış da bu sergide olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın burada olmayı çok arzu ettiğini, programına da aldığını ancak son anda çıkan bir mazereti sebebiyle katılamadığını belirten Bağış, Başbakan`ın bütün sanatçıları tebrik ettiğini aktardı.