Bakan Eroğlu'ndan Başkan Çoban'a Destek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dakikliğin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Sağ olsunlar bana bir saat hediye ediyorlar. Nedeni ise dakik olduğum için herhalde. Ya da daha dakik olmam isteniyor. Hakikaten bu gidişle saniyeye kadar gideceğiz. Şimdilik dakikaya kadar gelebildik" dedi.

Bakan Eroğlu'ndan Başkan Çoban'a Destek
  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, işçi sendikalarının Afyonkarahisar`daki temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada, işçi sendikaları ile ne pahasına olursa olsun görüşmek için kar kış dinlemeden Afyonkarahisar`a geldiğini söyledi. Sendikalara çok büyük önem verdiklerini aktaran Bakan Eroğlu, sendika ile ilk olarak İstanbul Belediyesi`nde görev yaptığı sıralarda tanıştığını iletti. İşçilerin birtakım sıkıntılarını çözdüklerini anlatan Bakan Eroğlu, 'İşçi bizim başımızıntacıdır. Bizde, işçinin alnının teri kurumadan hakkını verme anlayışı vardır. Hükümet de elinden geldiği kadar imkanları zorlayarak onların haklarını vermek için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Başbakanımız da geçmişte bunları yaşadığı için sendikacılığın önemini çok iyi biliyor. Siz de takip ediyorsunuz 'diye konuştu.

'Bizim anlayışımızda karşılıklı görüşerek katılımcı bir anlayışla işleri yoluna koymak vardır 'diyen Bakan Eroğlu, sendika başkanlarından Afyonkarahisar`da istihdamı artırabilecek çalışmalar içerisine girmelerini istedi. Eroğlu, 'Sizlerin fikirleri, kanaatleri bizim için çok önemlidir. Ziya Paşa`nın ifade ettiği gibi, `Hakikat kıvılcımı, fikirlerin çatışmasından oluşur`. Dolayısıyla biz de Afyonkarahisar için hep beraber fikirleri çatıştıralım. Düşünün, bize birtakım projeler teklifler getirirseniz bizde bundan fevkalade memnun oluruz. Bu konuda siyasi desteğimizi de alacağız 'ifadelerini kullandı.

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Afyonkarahisar`daki şeker fabrikasının özelleştirilmesi konusuna da değinen Bakan Eroğlu herkesin kafasında, `Şeker Fabrikası da özelleştirilen SEKA Kağıt Fabrikası gibi olur mu?` düşüncesinin yer aldığını aktardı. Bakan Eroğlu SEKA`nın AK Parti hükümetinden önce özelleştirildiğini ve yanlış bir uygulama olduğunu ifade ederek, 'Maalesef SEKA`da çok eleman çalışırken onlar işsiz kaldı. Onların hiçbir hakları olmamasına rağmen biz onları 4C kapsamında işe aldık. Siz de biliyorsunuz böyle bir şey yok.Bundan dolayı takdir edilmek gerekirken, tabii sizlerde sendika olarak haklısınız ama objektif olarak bakıldığında hiçbir hakkı olmayan, tazminatla gönderilmesi mümkün olan işçilere biz 4C gibi bir imkan sağladık. Özelleştirme idaremizle görüşüyoruz, asla SEKA gibi bir uygulamaya müsaade etmeyiz. Sizlerin de tavsiyelerini alacağım, işin bende takipçisiyim 'dedi.

SENDİKALARDAN İSTİHDAM İÇİN TAVSİYE BEKLENTİSİ

Sendikalardan Afyonkarahisar`daki istihdam ve iş olanaklarının artırılması için destek istediğini ileten Bakan Eroğlu, 'Sizler Afyonkarahisar ile ilgili bu şehri daha güzel bir hale getirmek için ne gerekiyorsa tenkit, tavsiye, tekliflerinizi lütfen hiç çekinmeden bizlere yazarsanız çok memnun oluruz. Bizim vazifemiz zaten sizlere hizmet etmektir. Büyük hedeflerimiz var. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdurlar. 21. asır büyük düşünenlerin asrı olacaktır. Bunu dagöreceksiniz. Biz büyük düşünmeye mecburuz, mahkumuz 'ifadelerini kullandı.

'KONYA`DA `İNŞALLAH` DEMEYEREK BİR HATA YAPTIM '

Bakan Eroğlu, her projeye başlamadan önce mutlaka tarih ve saat aldığını anlatırken, Konya`daki Mavi Tünel projesine değindi. Dakikliğin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Bakan Eroğlu, 'Geçmişte yapılan yatırımlar hep sürüncemede kalıyordu. Ben öğrencilerime, ölü yatırımların, enflasyonun temel sebebi olduğunu, ülkenin geri kalmasının temel nedenlerinden birisi olduğunu anlatırdım. İş başa düşünce temel atarken tarih ve saat verme hedefini veriyoruz ve bunun hazzını yaşıyoruz. Şimdiye kadar dahedeflerimizin büyük kısmını gerçekleştirdik. Konya`daki Mavi Tünel projesinde benim kabahatimden dolayı bir sene öne çekmiştim. 17 bin 34 metre uzunluğundaki dev tüneli deleceğiz diye söz vermiştik. `İnşallah` demediğimiz için bir göçük oldu ve 69 saat 1 dakika gecikmeli olarak gerçekleştirdik 'dedi.

'BU GİDİŞLE SANİYEYE KADAR GİDECEĞİZ '

Konuşmaların sonunda Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Bakan Eroğlu`na bir duvar saati takdim etti. Saati kabul eden Bakan Eroğlu, 'Sağ olsunlar bana bir saat hediye ediyorlar. Nedeni ise dakik olduğum için herhalde. Ya da daha dakik olmam isteniyor. Hakikaten bu gidişle saniyeye kadar gideceğiz. Şimdilik dakikaya kadar gelebildik 'dedi.

Uslu, Vali Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Çoban`a da cep saati hediye etti. Hediyeyi kabul eden Vali Balkanlıoğlu ise, 'Ben bakanımız kadar dakik değilim. Geçenlerde de kendisinden bir konuda özür dilemiştim. Bakanım kadar dakik olamasak da ona yakın olmaya çalışacağız 'diye konuştu

Bakan Eroğlu ise, Türk-İş İl Temsilcisi Uslu`ya işlemeli bir tabak ile Türkiye`deki ormanlar kitabı hediye etti. Eroğlu, Türk-İş Genel Başkanı ile görüşüp, bir tane sendika ormanı kurmak istediklerini iletti. Hediyeleşmelerin ardından, Eroğlu diğer sendika temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Salonu`nda yapılan toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Türk-İş`e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.  
Kaynak: İHA