Ak Parti Akçadağ Kongresi Yapıldı

AK Parti Akçadağ İlçe Kongresi'nde iki aday yarıştılar.

Ak Parti Akçadağ Kongresi Yapıldı
  Akçadağ Öğretmenevi`nde gerçekleşen Akçadağ AK Parti İlçe Teşkilatı`nın 4. Olağan Genel Kurulu`na AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkç, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, belde belediye başkanları, parti yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Kongrede Vahap Yücekaya ile Servet Aslan aday oldular.

Kongrenin açılışında konuşan Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Akçadağlıların demokrasinin çok iyi bildiğinisöyleyerek, seçimin birlik ve beraberlik içinde geçeceğini söyledi. AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, AK Parti`nin istikametinin milletin çizdiğini belirterek, 'Rotası milletin belirlediği bir partiyiz. Uzun yolculuğun ardından da bu anlayıştan sapmadık. Yolsuzluklara geçit vermeyen, yasaklara tahammül edemeyen, yolsuzlukla tam mücadele eden AK Parti Türkiye`de ilkleri gerçekleştiren bir iktidardır 'dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı da, 'Allah bize öyle bir lider nasip etti ki, aynı zamanda Türkiye`nin lideri değil, Ortadoğu`daki bütün mazlum insanların, bütün sömürgeci güçlerin şimdiye kadar sömürdüğü Afrika`nın, aynı zamanda Balkanların, Kafkasların soydaşlarımızın lideri konumuna geldi. Artık sözü dinlenen bir ülkenin, sözü dinlenen bir başbakanı konumuna geldi. Bugün varız, yarın yokuz. Hepimiz ülkemize hizmet için varız. Ama şunu unutmayın ki, bu parti dünyanın en önemlipartilerinden biri, mazlumların en önemli partilerinden biri ve başbakanımızda dünya Müslümanlarının, dünya mazlumlarının başbakanı. Dolayısıyla biz başbakanımızın yol arkadaşlarıyız. Partililer olarak, Başbakanımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onunla beraber yürümekle yükümlüyüz 'şeklinde konuştu.

Yapılan seçim sonucunda adaylardan Vahap Yücekaya 169 oy alarak ilçe başkanı seçilirken, rakibi Servet Aslan ise 107 oy aldı. Seçimde 420 delegeden 276 delegenin oy kullandığı belirtildi. Vahap Yücekaya başkanlığındaki AKParti Akçadağ İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu, Hüseyin Uçak, Cumalı Doğan, Aziz Teşto, Hasan Karakaş, Osman Özcan, Ahmet Algan, Saim Turcan, Fatih Koşar, Fatih Yılmaz, Ergün Doğan, Nuri Selçuk, Fatma Çiftdemir, Zübeyde Karadeniz, Ayşegül Aslantaş, Erdal Fırat, Hüseyin Taştan, Umut Karakuş, Mehmet Aslan ve Süleyman Durmaz.  
Kaynak: İHA