Somali'den Kastamonu'ya Gönül Köprüsü

Kastamonu’da eğitim görecek Somalili öğrenciler İhsangazi’ye geldi.

Somali'den Kastamonu'ya Gönül Köprüsü
  Somali ve Türkiye milli eğitim bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan protokol ile Türkiye`de eğitim alacak 310 öğrenciden ilk grup İhsangazi`ye geldi.

Türk ve Somali bayrakları ile gelen öğrencileri, İhsangazi Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Belediye Başkanı Zühtü Danacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Arslan ve ilçe yetkilileri karşıladı. Somalili gençler, İhsangazi YİBO`ya yerleştirildi. Somalili gençlerle gece yemek yiyen İhsangazili protokol üyeleri onlarla sohbet edip, yolculuklarının nasıl geçtiğini sordu. Kaymakam Çetinbaş, “Evinize hoş geldiniz.” dedi. Belediye Başkanı Zühtü Danacı ise misafirlerine kendi eliyle yemek dağıttı.

Heyette yer alan öğrenciler, grup adına yaptıkları konuşmada, Türkiye`ye ve Kastamonu 'nun İhsangazi ilçesine gelmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

İhsangazi 'de oldukları sürece onları yalnız bırakmayacaklarını kaydeden İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, 'Burada kalacakları 6 ay boyunca hem eğitim alacaklar ham Kastamonu ilinin değişik yerlerine gruplar halinde geziler düzenleyeceğiz. İhsangazi halkı onları kucaklayacak. Onları kendi çocuklarından ayrı tutmayacak.” dedi. İhsangazi 'de 310 Somalili öğrenci 6 ay Türkçe hazırlık eğitimi alacak.

Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, olumsuz hava şartları nedeniyle önceki gün 250 öğrencinin Türkiye`ye geldiğini, pazar gününe kadar bu sayının 400 civarına ulaşacağını aktardı.

Çeşitli mesleki ortaöğretim kurumları ve üniversitede eğitim görecek olan öğrenciler İstanbul, Kastamonu, Samsun ve Konya`ya gidecek. Öğrencilere, eğitimlerinden önce 6 aylık Türkçe dil eğitimi de verilecek. Bazı kız öğrencilerin de Kur`an kursuna kayıtları yapılacak.