Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi

Ressam Ayla Aksoyoğlu'nun, “Anadolu Güneşi” isimli resim sergisi, İtalya'dan sonra Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi
  Aksoyoğlu, hava muhalefeti dolayısıyla uçak seferleri iptal edilince, sergisinin açılışına katılamadı. Sergi açılışını yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep`te sanatın bir adım öne çıkması için gösterilen çabaları görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Kültürel ve sanatsal etkinlikler olmadan çağdaşlıktan bahsedilemeyeceğini belirten Kurban, “Ressamımız sergisine katılamadı ama üzülmesin. Sanatçılar üzülmemeli ki, güzellikleri topluma yansıtabilmeli. Çok güzel eserlerle bizleri buluşturan sanatçımızı tebrik ediyorum” dedi.Ressam Ayla Aksoyoğlu da telefonla yaptığı açıklamada, 37 eserinin yer aldığı sergisinin açılışında olamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Gaziantepli sanatseverlerle sergi açılışında bir arada olmayı çok arzu ediyordum ama hava muhalefeti dolayısıyla bu arzumu yerine getiremedim” diye konuştu.Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Sanko Park Genel Müdürü Emre Şen ve diğer konuklar tarafından serginin açılışı yapıldı. Sergi, 16 Şubat`a kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇININ ÖZGEÇMİŞİ


1968 yılında Ankara`da doğan Ayla Aksoyoğlu, 1990`da Ankara Gazi Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalından mezun oldu. Resim çalışmaları yanında yaygın basında bazı gazete ve dergilerde sanat üzerine yazıları yayımlanan Aksoyoğlu, yurtiçi ve yurtdışında 15 kişisel sergi açtı.Yurtiçi ve yurtdışında fuar, karma sergi ve bianellere de katılan Aksoyoğlu, Büyükada “Suya Yazılan Şeyler” ve Kapadokya Sanat Kampı gibi etkinliklerde de yer aldı.Resimlerinde güçlü bir renk anlayışı, hüzün ve ironi hakim olan Aksoyoğlu, yoğun ve disiplinli çalışıp, resim üretiyor. Resimleri izleyiciyi şaşırtıcı güce sahip olan Aksoyoğlu, sanat çalışmalarına, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı geziler sırasında yaptığı çizimler ve eksizlerle zenginlik katıyor.Şimdiye kadar Paris Galerie Art`est, İstanbul Galeri Artist, Ankara Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara Galeri Fırça, Ankara Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi, Adana Galeri Altan, İtalya 8. Floransa Bienali, Kosova Prizen Sanat Kolonisi, DYO Resim Yarışması, 68. Devlet Resim Heykel Sergisi, Şefik Bursalı Resim Yarışması, İstanbul TUYAP Artist Fuarı, Ankart Sanat Fuarı ve Ankara Artforum Sanat Fuarı`nda yer alan Aksoyoğlu`nun, yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarda, elçiliklerde, bazı banka ve kuruluşların koleksiyonlarında eserleri bulunuyor.Sanatçı, bu ay içerisinde Floransa Desing Week fuarına da katılacak.  
Kaynak: İHA