Gazikent Üniversitesi Öğrencisine ABD'den Davet

ABD Öğrenci Liderler Enstitüsü tarafından düzenlenen mülakat sınavına katılan Gazikent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Fatih Alisinanoğlu, yaz döneminde ABD Öğrenci Enstitüsü'nün davetlisi olarak Amerika'ya gidecek.

Gazikent Üniversitesi Öğrencisine ABD'den Davet
  ABD Öğrenci Liderler Enstitüsü, 2012 çalışmaları kapsamında Adana Amerikan Konsolosluğu'nun bu yıl için Amerika'ya davet edilecek öğrencileri belirlemek üzere düzenlediği mülakat sınavına Gazikent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Fatih Alisinanoğlu da katıldı.

ABD Öğrenci Liderleri Enstitüsü, heryıl düzenlediği bir proğram ile çeşitli ülkelerden öğrencileri Amerika`ya bütün masrafları karşılayarak bir aylık süre ile davet ediyor. Bu programın amacı, üniversite öğrenci liderlerinin eş zamanlı olarak liderlik becerilerini geliştirirken, onlara ABD hakkında daha geniş bilgiler vermektir. ABD Öğrenci Liderler Enstitüsü 2012 çalışmaları kapsamında Adana Amerikan Konsolosluğunun bu yıl için Amerika`ya davet edecekleri öğrencileri belirlemek üzere düzenlediği mülakat sınavına Gazikent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Fatih Alisinanoğlu da katıldı.Yapılan mülakat sınavında başarılı olan Alisinanoğlu, yaz döneminde ABD Öğrenci Enstitüsü`nün davetlisi olarak Amerika`ya gidecek. Amerikan Adana Konsolosluğu`nun yaptığı mülakat sınavında başarılı olan öğrenciler ile görüşmek üzere Gaziantep`e gelen Amerikan Adana Konsolosluğu Halkla İlişkiler Müdürü Debra Lo ve Eğitim ve Kültür Koordinatörü Çiğdem Müderris, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Özdemir`i makamında ziyaret etti. Prof.Dr. Özdemir yapılan görüşmede Gazikent Üniversitesi hakkında Konsolosluk görevlilerine bilgi verdi.Debra Lo, ABD Öğrenci Liderleri Enstitüsü ve üniversitelerin bu tarz proğramlar ile her yıl Amerika`ya birçok öğrencinin davet edildiğini, yapılan seçimlerde müracaat eden kişiler arasından iyi derecede İngilizce bilen ve gelişime açık olan öğrencileri tercih ettiklerini belirti.  
Kaynak: İHA