Gazikent Öğrencisine Abd’den Davet

Gazikent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan Fatih Alisinanoğlu, ‘ABD Öğrenci Liderler Enstitüsü 2012’ çalışmaları kapsamında Adana ABD Konsolosluğu’nun bu yıl için Amerika’ya davet edeceği öğrencileri belirlemek üzere düzenlediği mülakat sınavında başarılı oldu. Alisinanoğlu, enstitünün davetlisi olarak yaz döneminde ABD’ye gidecek.

  ABD Öğrenci Liderleri Enstitüsü, her yıl düzenlediği bir program ile çeşitli ülkelerden öğrencileri, bütün masrafları karşılayarak bir aylık süre ile ülkelerine davet ediyor. Üniversite öğrenci liderlerinin eş zamanlı olarak liderlik becerilerini geliştiren ve ABD hakkında daha geniş bilgilerin ulaştırılmasının amaçlandığı programla ilgili Gazikent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan Fatih Alisinanoğlu da mülakat sınavına girdi. Başarılı olan öğrenci, ABD 'ye gitmeye hak kazandı.

Mülakat sınavında başarılı olan öğrenciler ile görüşmek üzere Gaziantep 'e gelen Adana ABD Konsolosluğu Halkla İlişkiler Müdürü Debra Lo ve Eğitim ve Kültür Koordinatörü Çiğdem Müderris Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Özdemir 'i makamında ziyaret etti. Prof.Dr. Özdemir yapılan görüşmede Gazikent Üniversitesi hakkında konsolosluk görevlilerine bilgi verdi. Debra Lo da ABD Öğrenci Liderleri Enstitüsü ve üniversitelerin, bu tarz programlar ile her yıl Amerika 'ya birçok öğrencinin davet ettiğini ifade etti. Lo, yapılan seçimlerde müracaat eden kişiler arasından iyi derecede İngilizce bilen ve gelişime açık olan öğrencileri tercih ettiklerini kaydetti.