Erzincan'da Nikah Defteri Çalındı

Erzincan Belediyesi'ne giren kimliği belirsiz bir kişi, içerisinde nikah defteri olan çantayı çalarak kayıplara karıştı.

Erzincan'da Nikah Defteri Çalındı
  Edinilen bilgiye göre olay, 28 Ocak Cumartesi günü öğle saatlerinde meydana geldi. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, saat 13.00`te Şule Aksoy (27) ve Muhammet Togan Karatay (29) çiftinin nikah işlemini gerçekleştirdi. Çok sayıda davetlinin izlediği nikah törenin ardından, kısa bir süre sonra nikah defteri ve cübbenin içerisinde bulunduğu çanta, nikah salonunun yanında bulunan büroya bırakıldı. O sırada belediye binasının içerisine giren kimliği belirsiz şahıs kalabalıktan faydalanarak büronun içerine girdi.Masanın üzerinde kilitli halde duran çantayı alan şahıs davetlilerin arasına karışarak, belediye binasından çıktı. Erzincan Belediyesi`ne ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen hırsızlık anında şahsın kimliği tespit edilemezken, görüntülerde başında bere ve üzerinde kahverengi mont bulunan kimliği belirsiz şahıs elindeki çantayla, hızlı adımlarla binanın içerisinden çıkıyor. Belediye binasının önündeki kamera tarafından en son görülen hırsız, Atatürk Anıtı`nı geçerek gözden kayboluyor.

POLİS HER YERDE HIRSIZI ARIYOR

Erzincan Belediyesi Nikah Memuru Erdoğan Altınel, yapılan nikah merasiminin ardından nikah defterinin içerisinde bulunduğu kilitli çantayı büroya bıraktığını belirterek, 'Kısa süre sonra büroya döndüğümde çantanın masanın üzerinde olmadığını fark ettim. Durumu polise haber verdim, olayla ilgili tutanak tutuldu 'şeklinde konuştu. Erzincan Belediyesi`nde her yıl 700 ila 800 arasında nikah işlemini gerçekleştirdiklerini ifade eden Altınel, Ocak ayı olması nedeniyle çalınan nikah defterinde 11 çiftin nikah işlemini gerçekleştirmiştik. Olayın ardından defterde kayıtlı çiftlerin evlilik bilgilerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü`ne bildirdiklerini söyledi. Erzincan Polisi her yerde hırsızı arıyor.  
Kaynak: İHA