Düzce’nin Sorunları Başbakan'a İletildi

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Yılmaz, “Sorunlarımızı birinci elden Başbakanımıza aktardık” dedi.

Düzce’nin Sorunları Başbakan'a İletildi
  İl Başkanı Mustafa Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında sorunların başbakana iletildiğini bildirdi. Yılmaz, Kaynaşlı ilçe başkanlığı seçimlerine açıklık getirerek “Genel Merkezimizde teşkilat başkanımız Ekrem Erdem 'in başkanlığında 81 ilin il başkanları ile bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Kaynaşlı ile ilgili sorunlarımızı konuştuk. Önümüzde olan il kongresi ile ilgili sorunlarımızı konuştuk. Teşkilatlarımızın yapılanmasıyla ilgili bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Kamuoyunun da takip ettiği Kaynaşlı ilçesinin kongresini gerçekleştiremedik. Ancak bundan sonraki süreçte Kaynaşlı ilçe başkanımız süreci hızlandırmak için kendi yönetim kurulundan istifa isteyecek. Bununla birlikte yönetim kurulu düşmüş olacak ve kısa zamanda AK Parti 'yi temsilen Kaynaşlı ilçemizde yeni bir aday açıklaması yapılacak. Adayla ilgili henüz karar verilmiş bir isim yok. Burada daha öncedeki çalışmalarda Erol Bayraktar`ın ismi gelmişti. Ancak kongrede birden fazla liste çıkacağı liste olduğu için kongremizi iptal etmiştik. Bu Erol Bayraktar olabileceği gibi başka bir isim de olabilir. Kamuoyunun bilmesi gereken AK Parti Kaynaşlı ilçe başkanımız yönetim kurulundan istifa isteyecek, sonraki süreçte burada başkan ataması yöntemiyle sorunu çözmüş olacağız” dedi.

İl başkanı Mustafa Yılmaz, il kongresini de genel merkezin belirleyeceği bir tarihte yapılacağını işaret ederek “İl Başkanlığı kongremizi de Haziran`ın sonuna kadar kongre sürecimizi bekletmek istemiyoruz. Nisan, Mayıs ayları gibi kongremizi yapmak istiyoruz. Kesinleşince sizlerle paylaşacağız. Kongre süreçlerinde adaylıkların teke düşürülmesi ile ilgili bir takım çalışmalar içerisine girildi. İl kongremizin ardından, ilçe ve belde teşkilatlarımızı gözden geçireceğiz. Mahalle ve köy temsilcilerini yenileyeceğiz. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızın temposu fazla olacak. İl kongremizi gerçekleştireceğiz. Şuanda il başkanı benim, devamı ile ilgili beklentim var. Yönetim kurulu oluşturacağız. Yönetim kurulumuz önceki dönemlerde 30 kişiden oluşuyordu. Bu sayı 40`a çıkarılacak. Kadın kolları başkanlığımızın da yönetim kurulu sayısı 40 olacak. Biz bundan sonraki dönemde konusunda uzman arkadaşlarımızı yönetimimize bekliyoruz. Sağlıkçı, Milli Eğitimden emekli olmuş şube müdürlüğü veya kısım müdürlüğü yapmış eğitimci, tarım ile sıkı ilişkisi olan, hukukçu, ekonomist, çevre mühendisi gibi konularında uzman kişiler bulundurmak istiyoruz. AK Parti il yönetiminde görev yapmak isteyen kişilere yer vereceğiz” diye konuştu. Mustafa Yılmaz, Ankara 'da Sağlık Bakanı ile bir toplantıda bir araya geldiklerini ifade ederek “İlimizle ilgili problemlerimizi iletme fırsatı bulduk. İlimizde bulunan 300 yataklı hastanenin inşaatının durması kamuoyu tarafından biliniyor, bununla ilgili sıkıntılarımızı ilettik, gerekli notlarını aldılar. Bunun yanı sıra Turizm Bakanı Bakan Yardımcısı ile de görüştüm. Milletvekillerimizin bakanlığımıza götürdüğü Düzce`nin yatırımlarının gidişatı ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Belediyemizin Kültür merkezi vardı. Bunun Turizm Bakanlığına devri gündeme gelmişti. Bununla ilgili çalışmaların hızlanması için bir takım girişimlerimiz oldu. Yığılca 'daki Sarıkaya Mağarasına bir ödenek ayrılması söz konusuydu bunu kendisine icra ettik. Yayla yollarımızın birbirine bağlanması, özellikle Kardüz yoluna çıkan ödeneğin yetersiz olduğunu söyledik. Yine Konuralp Beldemizin de Kızılay tarafından yapılan yatırımla ilgili küçük de olsa şuan ki gündemde bir problem gibi görünüyor. Onun problemini de bakan yardımcımıza aktardık” şeklinde konuştuk

İl Başkanı Yılmaz, genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldıklarını burada Düzce 'nin sorunlarını direk Başbakana aktardıklarını belirterek “Bizim için en önemli toplantı buydu. Burada divan başkanı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu için ayrı bir önem kazanıyor. Bu ay 71.sini gerçekleştirdik. Bizler de ilimizi temsilen söz aldık. Düzce ile ilgili belirlemiş olduğumuz 4 problemi aktardık. Depremden sonra ilimizde sorun haline gelen okullarımızdı. Depremden sonra yapılmış 11-12 tane prefabrik ve çelik yapıların sağlıklı ortamlarda eğitime hizmet vermediğini söyledik. Bunların tamiri ve bakımı için Milli Eğitim Müdürlüğüne yeterli ödeneklerin verilmediğini söyledik. Mevcut eğitimde olan okullarımızın güçlendirilecek mi? yoksa yıkılacak mı? kararının verilmesi için gerekli analizlerin yapılması gerektiğini ve ödenek aktarılması gerektiğini ifade ettik. Ek derslik ihtiyacı olan okullarımızdan bahsettik. Sağlık Meslek Yüksek Okulu sağlık ocağında eğitim görüyor ve bir lisemiz ilköğretim okulunda eğitim veriyor, iki adet yeni okula ihtiyacımız olduğunu söyledik. Hastane ile ilgili de inşaatımızın durduğunu, müteahhidin ekonomik problemler nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade ettik. Kendisi de diğer hastanelerin durumunu sorarak gerekli bakanlara takip konusunda talimat verdiler. Depremden sonra il oluşumuz ve akabinde yeni müdürlüklere atanan memur ve bürokrat atamalarında maalesef kendi illerinde sorun yaşayan, problemli memur ve bürokratların gönderildiğini ve onlardan dolayı hizmetlerde aksama olduğunu söyledik. Ankara bürokrasinin de Düzce kadrosunu elinde bulundurarak, kadrosu Düzce`de bulunan belirli sayıdaki insanların diğer illerde görev yaptığını, şuanda 16 personelin bu şekilde çalıştığını söyledik. Teşvikten en fazla yararlanan il olmamız sebebiyle teşekkürlerimi sundum. Ancak teşvik kanunu ile yapılan gruplandırmada Düzce ilinin 3. grupta yer almasını istediğimizi söyledim. Ardından toplantı bittikten sonra bilim ve Sanayi bakan yardımcısı beni aradı. Konu ile ilgili detaylı bilgi aldı. Bakanlar kurulunda konuyu gündeme getireceğini ve bir kaç tane bakana kendisinin söyleyeceğini belirtti” dedi.  
Kaynak: İHA