Superonline Genel Müdürü Erkan: 2012 Hedefimiz 1,3 Milyon Abone

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2012 yılında abone sayısını 1,3 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İzmir'deki Swissotel 'de düzenlenen toplatıda konuşan Erkan, 2011 yılında 393 milyon TL yatırım yaparak gelirlerini yüzde 37 arttıran Superonline'ın üç yılda 33 kat büyüdüğünü, internet hızında dünyayla boy ölçüştüğünü, saniyede 17 Mbps ortalamaya ulaştığını açıkladı.

Firmanın kendi kurduğu altyapıyla çok kısa sürede Türkiye genelinde 75 ile ulaşan fiber ağ ördüklerini, 2008 'den bu yana toplam 1,3 milyar TL 'lik yatırımla hane erişimini 33 kat arttırarak 1 milyonun üzerine çıkardıklarını belirten Erkan, 2012 yılında 1,3 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. İzmir ve Türkiye 'de yatırımlara devam etmek istediklerini belirterek, “Ülkemizde bugün itibariyle 10 ilimizi fiber şehir haline getirdik. 2012 'de yenilerini eklemek üzere yatırımlarımızdan pay alacak belediyelerimizle işbirliğine hazırız. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık olmasını, bizim gibi ülkeye yeni ve uluslararası standartlarda altyapılar kazandıran özel şirketlere daha fazla destek olmasını bekliyoruz.” dedi.

Fiber internette yatırım ve hız açısında birçok ülkenin önüne geçtiklerini belirten Genel Müdür Murat Erkan, şunları kaydetti: “Evlere kadar kendi altyapımızla götürdüğümüz 100 Mbps internet hızı, birçok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir teknolojidir. Turkcell Superonline, Türkiye 'yi dünyada bu hizmeti sunan ilk beş ülke arasına soktu. Son yayınlanan Akamai raporuna göre Türkiye 'nin ortalama hızı saniyede 2,7 Mbps iken Turkcell Superonline 'ın kendi şebeke raporunda fiberde saniyede 17 Mbps hız ortalamasıyla bunun yaklaşık 6 katı hıza sahip. Netindex verilerine göre de internet kullanıcılarının ortalama hızı AB ülkelerinde 13,43 Mbps, G8 ülkelerinde 11,79 Mbps. '

Fiberdeki yatırım ve çalışmalarıyla başarılarını takip eden birçok ülkeye danışmanlık da yaptıklarını vurgulayan Erkan, yakın zamanda İran'dan, Irak'tan ve Azerbaycan'dan sektör yöneticilerinin, fiberdeki deneyimlerini sorduklarını aktardı.