İzmir'de Para Transferi Sırasındaki Kapkaç

İzmir'de 15 gün önce, bir bankanın para transferi sırasında güvenlik görevlisinin elindeki para torbasını alarak kaçtıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 gün önce meydana gelen olayın ardından zanlıların kaçış yönleri doğrultusunda çevredeki tüm iş yerlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Polis, 15 güvenlik kamerasında görüntülerine rastlanan ve yüzlerini gizleyen zanlıların, motosikleti bırakarak İzmir Metrosu'na girdiklerini tespit etti. Metrodaki güvenlik kamera görüntülerinde yapılan incelemede, olayı gerçekleştiren kişilerin hırsızlık, kapkaç gibi çok sayıda suçtan poliste kayıtları bulunan A.K. ile A.B. olduğunu belirleyen ekipler, bu kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Zanlıların yakınlarının bulunduğu ve gidebilecekleri birçok noktada önlem alan Güven Timi ekipleri, A.K'yi Basmane 1144 sokakta, A.B'yi ise katıldığı bir duruşmanın çıkışında yakaladı.

Gözaltına alınan zanlıların kaldıkları evlerde yapılan aramada paraya rastlanamazken, bu kişilerin kısa süre önce bir yakınlarına 60 bin lira değerinde cip aldıklarının anlaşıldığı öğrenildi. Polisin, cipin çalınan parayla alındığını değerlendirdiği, paranın bir bölümünün ise saklandığı ihtimali üzerine durduğu bildirildi. Sorgulamalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri belirtilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi. Konak Şehit Fethibey Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nın kesiştiği alandaki bir bankanın merkez binasına, şubelerden zırhlı araçlarla taşınan paraların indirilişi sırasında, başında bere bulunan bir kişi, güvenlik görevlisi H.A'nın elindeki para torbasını ''Kapkaç'' yöntemiyle çalmıştı. Zanlı, daha sonra kendisini bekleyen arkadaşının motosikletine binerek olay yerinden kaçmıştı. Çalınan para torbasında 150 bin lira civarında para bulunduğu bildirilmişti.
Kaynak: AA