Aydıncık Emniyeti, İnternet Kafeleri Denetledi

Yozgat Aydıncık Emniyet Amiri Savaş Durdu, öğrencilerin ve gençlerin zamanlarını geçirdikleri mekanlar olan internet kafeleri haftada en az bir defa denetlediklerini söyledi.



Yozgat Aydıncık Emniyet Amiri Savaş Durdu, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, ilçedeki internet kafeleri, en az haftada bir kez olmak üzere internet toplu kullanım sağlayıcıları kakkında yönetmelik hükümlerine göre, denetimleri yapacaklarını ifade etti. Durdu, şöyle dedi:

'Filtreleme programlarının kurulması, konusu suç oluşturan içeriklere erişimin önlenmesi ve 12 yaşından küçüklerin internet kafeye giderken yanlarında veli ya da vasilerinin olması gerekir. Yine 15 yaşından küçüklerin, yanlarında veli olmadan saat 20.00'den sonra internet kafelere girmesi yasaktır. Kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketilmemesi, kafelerde alkollü içecek bulunmaması ve satılmaması, bilgisayarlarda uyuşturucu madde alışkanlığı ve intihara yönlendirici yayın, cinsel istismar, kumar ve benzeri alışkanlıkların edinilmemesi için bu denetimlerimizi sürdüreceğiz. '

Durdu, yapılan denetimlerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını, aksi bir durumla karşılaşıldığında, yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem uygulanacağını ifade etti.