Volvo V 40, Cenevre'de Görücüye Çıkıyor

Volvo Car Corporation, yeni ürünü Volvo V40'ı Cenevre Otomobil Fuarı'nda kamuoyuna tanıtacak.

6 Mart 'ta tüketici ile buluşacak otomobilin senede 90 bin adet satışı öngörülüyor. V40, ağırlıklı Avrupa'ya hitap edecek. Üretimi Mayıs 2012'de başlayacak olan araba, Volvo Car Corporation'ın Belçika'da Ghent fabrikasında imal edilecek.

Motor ailesi Volvo Car Corporation'ın sadece 94 gr/km CO2 atığı bulunan ilk dizelinden sıfırdan 100 km/s hıza 6,7 saniyede erişen 254 beygirlik T5 benzinli motora kadar pek çok seçenek içeriyor. İster manuel ister otomatik şanzımanı olsun, bütün motor versiyonlarında, start/stop ve fren enerjisi geri dönüşümü standart.

V40, güvenliği de öne alıyor. Otomobil, Volvo Car Corporation'ın devrim yaratan Otomatik Frenli Yaya Algılaması ve daha pek çok hususu bünyesinde bulunduruyor. Bunun yanında hava yastığı, 'haptik ' olarak (dokunma duyusuyla) direksiyonu kontrole yardım eden Şerit Koruma Yardımcısı ve paralel park etmeyi kolay hale getiren akıllı bir Park Yardım Pilotu yer alıyor.

City Safety (Şehirde Güvenlik Sistemi) düşük hızda çarpışmalardan korunmak için daha da geliştirildi ve artık 50 km/s'ye kadar çalışıyor.