Polis 'Londra'yı İşgal Et' Kampını Boşalttı

İngiltere'nin başkenti Londra'da yüzlerce çevik kuvvet polisi, St.Paul Katedrali önünde kamp kuran kapitalizm karşıtı "Londra'yı İşgal Et (Occupy London)" protestocularının kurduğu çadırları dağıtarak, eylemcileri bölgeden uzaklaştırdı

Gece yarısından hemen sonra yaklaşık 70 eylemcinin kaldığı kamp çevresini kuşatan polis, sabah saatlerinde protestoculara müdahale ederek, çadırları sökmeye başladı. Güvenlik güçlerine karşı 'pasif direniş ' gösteren göstericiler, polis tarafından herhangi ciddi bir olay yaşanmadan bölgeden uzaklaştırıldı. Polis 'küçük bir azınlığın ' güvenlik güçlerine direnmesi nedeniyle 22 kişinin gözaltına alındığını bildirdi

Mahkemenin adil olmayan bir karar vererek, polisin icra memurları eşliğinde bölgeyi boşaltmasına izin verdiğini söyleyen bir protestocu, bununla birlikte kararın meydandaki çadırların kaldırılmasına yönelik olduğunu, eylemlerini demokratik ve barışçıl şekilde sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

'Londra'yı İşgal Et ' hareketi, şirket dünyasındaki aç gözlülüğü ve sosyal adaletsizliği protesto ettiklerini belirtiyor.

15 Ekim 2011'de 'Londra Borsası'nı İşgal Et ' sloganı altında toplanan protestocular, borsaya ulaşamayınca yakınlarda bulunan katedralin önündeki meydana ve etrafına yerleşmişti. ABD'deki Wall Street işgalcilerini örnek alan protestocular, katedralin girişindeki alana yaklaşık 200 çadırdan oluşan bir kamp kurmuştu.
Kaynak: İHA