Geri Dönüşüm Tesisini İncelediler

Kütahya İl Özel İdaresi Çevre ve Sağlık Komisyonu, Tavşanlı’da kurulması planlanan MESS Entegre Geri Kazanım Tesisi’nin yerinde inceleme yaptı.

Geri Dönüşüm Tesisini İncelediler
Komisyon üyeleri Alaaddin Kaçan, Musa Yılmaz ile Ali Uysal, Çobanköy 'e giderek köylülerle bir araya geldi. Komisyon üyeleri tesisisin kurulmasının gündemde olduğu yeri inceledi. İnceleme sonrası açıklama yapan Musa Yılmaz, bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Yılmaz, “ İl Genel Meclisine yansıyan bir önergeden dolayı buraya geldik. Bu alana kurulacak tesisin bir örneğinin olmaması ve atıkları değerlendirme tesisi olduğu için halkımız endişe duyuyor. Bu konu hassas bir konu. Bu konu hakkındaki görüşlerimizi, incelemelerimizi Sivil Toplum Kuruluşlarına ve konu ile ilgili birimlere objektif olarak aktaracağız. Biz İl Genel Meclisi olarak ön yargılı bir şekilde buraya gelmiş değiliz. Bizler yapmış olduğumuz çalışmalarda, teknik raporlara, bilimsel raporlara, çıkan değerlere bakarak karar veriyoruz. Belediye Başkanını ve Kaymakamı ziyaret ettik. Biz burada bir rapor oluşturup meclise sunacağız. Burada önemli olan söylentilerin giderilmesi ve halkımızın doğru bilgilerle tatmin edilmesidir.Proje şu anda Çevre Bakanlığı 'nda. Öevre Bakanlığı 'nda mevzuatı oldukça sıkı denetlenen bir mevzuat. Çevreye ve halka zarar verecek bir tesisin kurulması mümkün değil. Halkımız müsterih olsun eğer kurulacak tesis çevreye zarar verecek bir tesis ise kesinlikle kurulmayacaktır.
Kaynak: İHA