Turizm Danışma Desteğini En Çok Almanlar Aldı

"Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)'nın Belediye Kültür Evi bünyesinde açtığı Turizm Danışma Ofisi'nden en fazla turizm danışma desteğini Almanlar aldı.

MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz 2011 tarihinde hizmete giren turizm danışma ofislerini 3 bin 310 turistin ziyaret ettiğini ifade etti. Turizm danışma ofislerinde turizm şehrine gelen turistlere İngiliz ve Almanca dillerinde hizmet verdiklerini belirten Vural, ziyaret eden 3 bin 310 yabancı konuktan bin 941'ni birinci sırada Almanların oluşturduğunu kaydetti. Vural, ziyareti 626 kişi İngilizler ve 164 kişiyle de üçüncü sırada Hollandalıların oluşturduğunu belirtti.

Turizm danışma ofislerinde cumartesi ve pazar günleri hariç her gün turizm bilgilendirme hizmeti verildiğine dikkat çeken Vural, 160 bin yatak kapasitesini aşan bir Manavgat'ta çok önemli bir hizmeti yerine getirdiklerine inandıklarını kaydetti.

Gelen ziyaretçi sayısına bakıldığında tatil yaptıkları bölge hakkında turizm danışma bilgisini alan milletler bakımında Almanların yüzde 58,6 olduğunun altını çizen Vural, İngilizlerin yüzde 18,9 ve Hollandalıların ise yüzde 5'i oluşturduğunu ifade etti. Vural, 'Yaptığımız anket bilgi formunda turistler Turizm Danışma Ofisi'nin varlığından ve verdiği hizmetlerden memnun kaldıklarını belirtiyor. Danışma ofisine gelen yerli ve yabancı konuklar Manavgat 'ın tarihi ve turistik yerleri ve bu yerlere nasıl gideceklerine dair bilgi talep ediyor. Ziyaretçilere MATSO tarafından ve değişik kurumlarca hazırlatılan tanıtım materyalleri ücretsiz olarak veriliyoruz. Manavgat 'a tekrar gelme konusunda ziyaretçilerin yüzde 93,2 'si evet, yüzde 5,7 'si belki ve yüzde 1,1 'i de hayır yönünde görüş belirtti. ' dedi.

Turizm danışma ofisini Alman, İngiliz ve Hollandalılar dışında 87 Fransız, 82 Danimarka, 77 İsveç, 72 Belçika, 37 İsviçre, 35 Norveç, 35 Finlandiya, 35 Avusturya, 24 Rusya Federasyonu, 20 Polonya, 14 Çek Cumhuriyeti, 8 Slovakya, 6 İtalya, 5 Slovenya, 1 Sırbistan, 1 Macaristan, 1 Kolombiya ve 1 Letonyalı turizm desteği aldığını belirtildi.