TGB Üyesi Gençler Tepkili

Nevşehir'de bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi genç, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin kaldırılmak istendiğini belirterek buna tepki gösterdi.

TGB Üyesi Gençler Tepkili
Nevşehir Ticaret Borsası kavşağında bir araya gelen 40 dolayında, TGB üyesi genç adına TGB Nevşehir Şubesi Sözcüsü Funda Girgin bir basın açıklaması yaptı. Girgin, açıklamasında bugünlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere miras bırakmış olduğu değerlere saldırmanın moda haline geldiğini belirterek, milli değerler ortadan kaldırılarak, Cumhuriyet adına ne varsa yok edilmek istendiğini iddia etti.

Girgin, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal eden, 19 Mayıs kutlamalarını yasaklayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı yurttaş yetiştirme ülküsünü ders kitaplarından çıkaran, Gençliğe Hitabe'ye dil uzatan Cumhuriyet yıkıcılarına boyun eğmeyeceğiz. Sormayan, sorgulamayan, milli bilinçten uzak, modern ve dindar gençlik yetiştirmek isteyenlere sesleniyoruz; eğer Gençliğe Hitabe ve anayasanın değiştirilemez maddelerine dokunulursa, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde sözünü ettiği meşru direniş hakkımız ortaya çıkar. Bunun yönetimini de kimse sorgulayamaz. Bizler Türkiye Gençlik Birliği olarak, Atatürk'ün gençliği olarak Gençliğe Hitabeye dokundurmayacağız. ' dedi.

Basın açıklamasının ardından TGB üyesi gençler, hep birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu ve ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA