Siirt Defterdarı Vali Çolak'ı Ziyaret Etti

Vergi haftası nedeniyle Siirt Defterdarı Niyazi Özkaya başkanlığındaki bir heyet, Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti.

Siirt Defterdarı Vali Çolak'ı Ziyaret Etti
Siirt Defterdarı Niyazi Özkaya'yı kabul eden Vali Musa Çolak vergi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Vali Çolak, 'Kalkınmanın temeli en kutsal vatandaşlık görevi olan vergi, her vatandaşımız tarafından mutlaka benimsenmelidir. Bu konuda vatandaş idare el ele bulunmalıdır.

Tüm vatandaşlarımızın kazançlarının bir bölümünü vergi olarak vermesi kamu harcamaları için devlete güç vermektedir. Devlet erkinin anayasada ayrıntılı olarak belirtilen fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi topladığı vergilerebağlıdır. Vergi toplumun tüm kesimlerini doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendirmektedir. Etkin idare mutlu vatandaş ve güçlü bir Türkiye'dir. Siirt'te sanayi çok fazla gelişmemiş. İlimizde esnaf az kazanıyor. Çok fazla kazanırsa çok daha fazla vergi ödeyecektir. Ancak ekonomik hayatımız canlanıyor. Banka şube sayıları ve büyük alışveriş merkezleri artıyor. Nüfusumuz 310 bine ulaştı. Bu da ilimizden göçün durduğunu gösteriyor ' dedi

Defterdar Niyazi Özkaya da Siirt'in genel bütçeden 7 aldığını, 1 oranında katkı yaptığını belirtti. Özkaya, '2011 yılı içerisinde 97 milyon 514 bin liradır. Tahsilat oranımız yüzde 85 civarındadır. 719 bin 539 bin lira genel bütçeden harcama yapmışız. Buna göre, Siirt genel bütçeden 7 alıyor 1 veriyor. Toplam mükellef sayımız 6101 dür. 2011 yılında 1.141 iş yeri açılırken, 981 işyeri kapanmış ' dedi.
Kaynak: İHA