Oto Hırsızları Yakalandı

İzmir polisi tarafından düzenlenen operasyon sonucu, kiralık araçları parçalayarak satan bir şebekenin elemanlarını yakaladı.

Oto Hırsızları Yakalandı
İhbar üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Mardin'deki bir araç kiralama firmasından kiralandığı belirlenen 55 SL 766 plakalı lüks otomobilin İzmir'e getirildiğini ve M.B.S. adlı kişiye satılacağını tespit etti. Lüks araçları parçalayıp satmaktan sabıkalı M.B.S.'nin işyerine düzenlenen baskında Mardin'den kiralanmak suretiyle çalınan lüks araç ele geçirildi. Aracın K.A. adlı kişi tarafından M.B.S.'ye 4 bin 300 TL karşılığındasatıldığını belirleyen polis, M.B.S, K.A., G.A. ve A.G.'yi gözaltına aldı.

K.A.'nın üzerinde yapılan aramalarda 4 ayrı sahte kimlik ve sürücü belgesi çıktı. Soruşturmayı derinleştiren polis, K.A.'nın 14 yıldır 13 ayrı ilin mahkemesi tarafından 'dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik, hileli iflas, hırsızlık' gibi suçlardan dolayı arandığı belirledi. K.A.'nın yakalanmamak için hepsinin üzerinde kendi fotoğrafı bulunan 4 ayrı sahte kimlikle dolaştığı ortaya çıktı. Hırsızlık Büro Amirliğiekipleri, çalınan lüks aracı oto kiralama firmasına teslim etti. Gözaltına alınan 4 kişinin ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA