Erbakan, İskenderun'da Konferansla Anıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın ölümünün birinci yıl dönümü münasebetiyle ‘Ahde vefa’ konferansı düzenledi.

Programda Erbakan için Kur 'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yazıcı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin katıldı. İHH İskenderun Temsilcisi Zekeriya Kanat 'ın yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen konferansta Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Hükümeti'nin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan 'ın hayatından kesitler sunuldu.

Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin konferansta şunları söyledi: “Dünya lideri olan ve her zaman mücahit olarak hafızalarda kalan, Türkiye 'de ağır sanayi hamlesi başlatan Necmettin Erbakan, hocaların hocası bir liderdi. Her zaman İslam devletlerini bir araya getirmeyi hedefleyen, İsrail ve Kudüs 'te yaşanan olaylara seyirci kalmayan, Kudüs davasını kendi davası gibi gören bir liderdi. Türk gençliğine de çok önem veren eşsiz bir insandı.”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan ise “Türkiye bugün büyük liderini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Ama binlerce, milyonlarca Erbakan'ın izinde giden imanlı gençlik var. Bu gençlik Erbakan hocaya çok şey borçludur. Vatanını, milletini, bayrağını seven insanlar Necmettin Erbakan hocanın ışığında gittikleri müddetçe, bu imanlı gençlik yarınlara daha güvenle bakacaktır. Üç kıtada tüm ülke liderlerinin gıpta ile baktığı dünya lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın göstermiş olduğu yol haritası bizim sönmeyen ışığımız olacaktır. Bu vesile kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Başkanı Serkan Bulut, şunları söyledi: 'Bu gün imanlı gençlik yetiştiyse, bunu Türkiye'nin gıpta ile baktığı merhum lider Necmettin Erbakan hocaya borçludur. Bizlere düşen görev, bu yolda ülkemize, milletimize sahip çıkmak olacaktır. '