Ceza ve İnfaz Kurumu Üretiyor

Mersin’in Erdemli ilçesindeki K2 Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen 'Arı Yetiştiriciliği' ve 'Takı Tasarım' kurslarını tamamlayan tutuklu ve hükümlü kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Ceza ve İnfaz Kurumu Üretiyor
Törenin ardından ilçe protokolü 'Takı Tasarım' kursunu tamamlayan kursiyerlerce hazırlanan sergiyi gezdi.Sertifika töreninde konuşan Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Tercan, hükümlü ve tutukların cezaevi sonrası adaptasyonlarını sağlamak için Erdemli Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezi işbirliğinde K2 Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kurslar açıldığını belirterek, “Kaymakamlığımızın da desteği ile kurumda son olarak 'Arı Yetiştiriciliği' ve 'Takı Tasarım' kursları açıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler bizlere bu eserleri sergilemek istediler. Güzel eserlerin ortaya konmasından bizlerde son derece mutlu olduk” dedi.Ceza ve İnfaz Kurumu 'nun üretir hale gelmesinin güzel bir gelişme olduğunu ifade eden Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise, “Hepimiz beşeriz, bilindiği gibi beşer bir gün şaşar misali hepimizin hataları olabilir. Burada kanun gereği bulunulması gereken süreyi yaşanabilir yapmak, değerli yapmak hem de bundan sonraki hayata sizleri hazırlamak üzere açılan bu kursları önemsiyoruz” diye konuştu.Sertifika törenine; Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Akar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, İlçe Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Top, Erdemli K2 Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Celal Pekcan ile çok sayıda protokol mensubu katıldı.Sergide sunulan eserler protokolden tam not aldı.
Kaynak: İHA