Berhan Şimşek: Seçimli Kurultayda Kılıçdaroğlu Seçimi Kaybeder

CHP eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, seçimli kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybedeceğini öne sürdü.

Bugünden itibaren CHP 'de fikri ve siyasi ayrılık çıkacağını öne süren Şimşek, 'Kılıçdaroğlu yiğit adamsa benim neden orada olmadığımı açıklasın. ' dedi. Şimşek, değişikliğin, genel başkan istedi diye değil, kendileri istediği için olduğunu kaydetti.

Tv8 'de Erkan Tan 'ın konuğu olan CHP eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP 'de gerçekleşen kurultayla ilgili açıklama yaptı. Seçimli kurultayda Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybedeceğini öne süren Şimşek, seçimli kurultayda herhangi bir CHP 'linin Kılıçdaroğlu 'nu 'silip götüreceğini' öne sürdü. Şimşek, “Sözünün arkasında dur, hemen seçimli kurultay yapalım. Karşısına kim çıkarsa siler götürür. Seçim, yarışma işi değil mi? Parti Meclisi 'ni yenileyelim, eğer seçilirsen hep beraber gelelim, bizde adettir. Aile büyüklerinin eli öpülür. Ben de senin elini öpeyim.” diye konuştu.


“Kılıçdaroğlu ile olmadı, tutmadı” diyen Şimşek, şöyle devam etti: “Olmadı, tutmadı. Lider olmak, taşıyıcı olmak, Tayyip Erdoğan 'ın karşısında ezilmeden, büzülmeden, bu ülkenin insanını doğru temsil etmek lazım. Olmadı, yol yakınken dönelim. İl başkanlığım döneminde 2 arkadaş, Kemal-Berhan olarak parlamentoda çalıştık. Beyefendiyi ben tanıyorum ama ben inanın arkadaşım Kemal 'i arıyorum ve bulamıyorum. Bu bölünmeden bir parti çıkmasına müsaade etmeyiz. Ama bu beyefendi bize hadi gidin deyip, kağıtların üzerinde gönderirse onu bilemem.”

Bugünden itibaren CHP 'de fikri ve siyasi ayrılık çıkacağını savunan Şimşek, 'Benim Kemal Kılıçdaroğlu ile dil ayrıcalığım var. CHP 'de duygusal kırılmanın ötesinde partiyi yönetenler ile bizim aramızda dil farklılığı var. CHP 'nin ezici çoğunluğu tarafından kabul edilmesini ya da edilmediğinin ilk testini yerel seçimlerde göreceğiz. CHP 'de duygusal ayrılık vardı, dün fiziksel bir ayrılık oldu. Bunun sebebi de Kılıçdaroğlu 'nun iş tutma biçimidir. Kılıçdaroğlu, yiğit adamsa benim neden orada olmadığımı açıklasın. Ben kalın ete kuyruk yamamayı sevmem. Ben gideceğim, ağam paşam diyeceğim. Olmaz. Benim orada olmama gerekçemi Kemal Kılıçdaroğlu 'na sorsunlar. Kılıçdaroğlu da yiğit adamsa çıksın aleni açıklasın, Berhan Şimşek neden orada değil? Niye ben Kemal Bey ile siyaset yapmam, açıklasın.” diye ifade etti.


'Ben yaptım oldu' anlayışı ile bu işlerin yürümeyeceğini belirten Şimşek, 'Biz iş tutuş biçimine karşıyız. Ben yaptım oldu anlayışı ile olmaz. Sayın genel başkana soruyorum, çok mu zordu 2 gün kurultay yapacağına, delegelerin vermiş olduğu 362 imza ile gündemi belirleyip divanı açsaydın, sen de genel başkan olarak siz 9 madde istediniz ben 50 madde değiştireceğim. Tek günde yapsaydın, önergeler verilseydi. Dünkü kalabalık, CHP 'nin tüzük kurultayı yapılabilir mi? Tüzük kurultayı teknik bir iştir. Bu, sadece bindirilmiş kıtalar ile bakın biz yaptık oldu dedirtmektir. Olmadı.” diye konuştu.

Değişikliğin, genel aşkan istedi diye değil, kendileri istediği için olduğunu öne süren Şimşek, 'Bizim kurultaya gitmememizin sebebi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Örgüt iradesine saygı duymak gerekirdi. Dün CHP 'de demokratik olarak değişen maddeler var ki bizim 7 maddemiz değişti. Bu Genel Başkan 'ın isteği ile değil 362 tane CHP 'li kurultay delegesinin imzası ile olmuştur. Çünkü Genel Başkan 'ın da üstünde kurultay delegeleri vardır. Dün bir yanlış yapıldı. CHP 'ye yakışmayacak bir olay yaşandı. 583 imza ile kurultay açıldı dün. Bizim arkadaşlarımız dün salondaydı ve bu meseleyi kontrol ediyorlardı. 583 imza alındı götürüldü ve 400 imza eklendi üstüne.” açıklamasında bulundu.


Kendisinin, ne Önder Sav 'ın, ne de Deniz Baykal 'ın avukatı olmadığını belirten Şimşek, şöyle devam etti: 'Ben, bu ülkenin avukatıyım. Önde Sav, genel başkan olma meselesinde değil. Onlar bu işleri savunuyor diye ben böyle düşünmüyorum. Önder Sav ile de Deniz Baykal ile de siyaset yapmadım, hep muhalefet yaptım. Ama bu partiye bu insanların emekleri var. Nasıl bu insanları yok sayarız. Geçmişi bugün sen yok sayarsan seni de gelecekte yok sayarlar.”

“Kemal Bey 'e 10 kez çağrıda bulundum, yok saydı” diyen Şimşek, “Biz şu anda Kemal Bey 'in eteğinden tutmuyoruz, destek vermek için 10 kez çağrıda bulundum ben. Çağırsın gideyim, ceketimi ilikleyip karşısında durayım. Kemal Bey yok saymış, diyor ki bu yurtseverler, bu ulusalcılar, bu Atatürkçüler… Dün kurultayda Atatürk 'ü yok sayan milletvekili, tekke ve zaviyeler açılsın diyenler, andımız tartışılsın diyenler partide yönetici… Şu anda biz mal sahibiyiz, kiracılar orada çok doğru söylemişim.” şeklinde konuştu.