Adıyaman'da Vergilerin Yüzde 98'i Tahsil Edildi

23.Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman İl Defterdarı Şefik Tongal, Vali Ramazan Sodan’ı ziyaret ederek, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Defterdar Şefik Tongal, 6111 sayılı Vergi Barışı Kanunu çerçevesinde 2011 yılında Adıyaman’daki vergi mükelleflerinden yüzde 98 oranında vergi tahsil edildiğini kaydetti.

Vergi Haftası kutlamaları kapsamında vatandaşlarda vergi bilincinin oluşması, verginin tüm kesimlere benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler hakkında bilgi veren defterdar Şefik Tongal, 'Ülkemizin olmazsa olmazlarından olan, devlet bütçesinde parasal olarak çok büyük yeri olan vergi bilincini, önemini ve kültürünü geniş kesimlere benimsetmek ve yine kayıt dışı verginin kayıt altına alınmasına katkı sağlamak amacıyla 23 yıldır Vergi Haftası kutlanmaktadır. ' dedi. 2011 yılında yoğun bir vergisel dönem geçirdiklerini ve 6111 sayılı Vergi Barışı Kanunu hükümleri çerçevesinde 17 bin 760 mükellefle anlaşma sağlandığını aktaran Tongal, bu anlaşma karşılığı 77 milyon 104 bin TL vergi alacağını yapılandırdıklarını kaydetti. Bu meblağdan 2011 yılı içerisinde tahsili gereken 24 milyon 837 bin TL 'den 24 milyon 360 TL'nin tahsil edildiğini ifade eden Tongal, bu konudaki tahsilat oranının katsayı dahil yüzde 98 olduğunu bildirdi.

Tongal başkanlığındaki Defterdarlık Teşkilatı çalışanları ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyfettin Bilen 'i makamında kabul eden Vali Ramazan Sodan, 'Nasıl ki bütün vatandaşlarımız devletimizin hastanelerinden, okullarından ve diğer hizmetlerinden faydalanıyorsa, vergi vermek de her vatandaşın kanuni görevidir. Dolayısıyla vergi olmadan bir devletin varlığını sürdürmesi, kendi bireylerine, kendi vatandaşlarına sağlıklı kamu hizmeti götürmesi mümkün değildir.” şeklinde konuştu.