Yazar Halil Uslu Açıklama Yaptı

Yeni Asya Gazetesi Yazarı Halil Uslu, Tavşanlı Öğretmenevindeki Konferansta yaşadığımız birçok sorunun Peygamber sevgisini hayatımıza yansıtmamızdan kaynaklandığını belirterek, Peygamberimizin ve İslam’ın kadın haklarına verdiği önemi ayet ve hadislerden verdiği örneklerle anlattı.

Yazar Halil Uslu Açıklama Yaptı
Yeni Asya Gazetesi Yazar Halil Uslu, Kütahya Tavşanlı Yeni Asya Temsilciliğinin Tavşanlı Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlediği Peygamberimizden (SAV) Müjdeler ve Aile Hayatı konulu konferansta yazar Halil Uslu, Peygamberimiz Hazret 'i Muhammed 'e (SAV) olan sevginin ve O 'na uymanın hayatımızı güzelleştireceğini, aile hayatımızın ve toplumsal yapımızın temellerini sağlamlaştıracağını söyledi. Konferansta yer yer gözyaşlarını tutamayan yazar Halil Uslu, zaman zaman dinleyicileri de ağlattı.

Tavşanlı Yeşil Cami İmamı Mücahit Kılınç 'ın okuduğu aşr-ı şerif ile başlayan konferansta Peygamberimizi Hazreti Muhammed 'in (AS), 1400 sene önce kadına ve kadın haklarına verdiği önemi dile getiren Yazar Halil Uslu, “Peygamberimiz Cennet annelerinin ayağı altındadır” sözü ile kadının adının geçmediği bir zamanda kadına verdiği değeri ortaya koyduğunu, kız çocuklarının diri diri kuma gömüldüğü cahile zamanda, kadın haklarını savunmakla kalmayıp koruduğunu, 1400 sene önce kadın haklarına en yüksek manada önem verildiğini, İslam 'ın kadına verdiği haklara hala ulaşılmadığını, Kur 'an-ı Kerim 'de kadınlarla ilgili Nisa Suresi ' adını taşıyan 176 ayet bulunduğunu kaydeden Halil Uslu, İslam 'ın kadına verdiği önemi ayet ve hadislerle açıkladı.Türkiye'de çeşitli sebeplerle öldürülen kız çocuklarına, anne, baba veya aile büyüklerinin huzur evlerine bırakılmasına, aile içi şiddet gören çocuklara ve artan boşanma sayıları ile hapishanelerde hapis yatanların sayısındaki artışa da dikkat çeken Yazar Halil Uslu, bunlar İslam 'ın yaşandığı buralarda oluyor, bunlar da bizim İslam 'ı ne kadar anladığımızı, ayet ve hadislerden ne kadar uzak yaşadığımızı, İslam 'ın neresinde olduğumu gösteriyor şeklinde konuştu ve bu sorunların çaresinin merhamet ve şefkat duygusunun toplumda yer edinmesi ve imanların güçlenmesiyle mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risale- Nur adlı Kur 'an tefsiri eserlerinden de zaman zaman alıntılar yapan Halil Uslu, Bediüzzaman Said Nursi 'nin Kur 'an-ı ve Peygamber Efendimizi ve sevgisinin gönüllere yerleşmesini anlattığını, Kur 'an ve sünnetten aldığı reçeteleri günümüz insanına yazdığını belirterek, aile hayatının önemine ve sağlam temeller üzerine bina edilmesine çalıştığını, Hanımlar, Hastalar, İhtiyarlar Risalesi gibi eserlerinin bunlarla ilgili olduğunu ve herkesin bunları okumasını tavsiye ederek Bediüzzaman Said Nursi 'nin refika-i hayat noktasında, eşelerin birbirine, “esaslı ve ciddî bir muhabbetle, bir hürmetle alâkadar. “ olduklarını hatırlattığını, toplumun sıhhati için eşler arasında bu sevginin devam ettirilmesi istediğini belirtti.Kara sevda diye bir şey olduğunu, kara sevdaya kapılanlar olduğunu ama hiçbir zaman mutluluğu yakalayamadıklarını belirten Yazar Halil Uslu, “Bizim kara sevdamız Resulullah (SAV) sevgisidir. O 'nun sevgisi, hayatımızı güzelleştirir. O 'nun (SAV) sevgisi gönüllerde muhabbeti, merhameti yerleştirir. Bizim kara sevdamız, sahabe sevgisidir, vatan sevgisidir, ay yıldızlı bayrak sevgisidir. Ezan sevgisidir, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin sevdasıdır.Bu sevgiler bizi birbirimize sevgiyle yaklaştırır” şeklinde konuştu.

Peygamberimizin 1400 sene öncesi veda hutbesindeki ifade ettiği insan haklarına Batı 'nın 1948 'de insan hakları beyannamesi ile bile ulaşılamadığını, Batı 'nın İslam 'ı araştırdığını ve İslam 'a dönüşlerin olduğunu belirten Halil Uslu, yapılacak anayasa değişikliği çalışmalarında veda hutbesinden de yararlanılması gerektiğini söyledi.Yazar Halis Uslu, Tavşanlı Konferansından bir gün önce de, Kütahya Yeni Asya Kültür Merkezi 'nde okuyucularıyla bir araya gelerek, Peygamber sevgisi ve aile ve toplum hayatı üzerine düşüncelerini paylaştı.
Kaynak: İHA