Hocalı Katliamının 20.yıldönümü

Malatya Belediyesi Meclisi Bağımsız Üyesi Mehmet Moran, Ermeni'den çok Ermeni geçinen sivil toplum örgütleri olduğunu belirterek "Bunların hâla yüzde 20'si Ermeni işgalinde olan Azerbaycan toprakları için hangi tür bir tepki takınacaklarını merakla bekliyoruz" dedi.

Hocalı Katliamının 20.yıldönümü
Malatya Belediyesi Meclisi Bağımsız Üyesi Mehmet Moran, Hocalı katliamının 20. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 'Hocalı'da, sözde hür dünyanın görmeyen gözleri önünde bir katliam yaşandı. Ermeni çeteleri tarafından kadın, çocuk, yaşlı, kız kızan demeden 613 kişi katledildi, 1500 kişi kaçırıldı kaçırılanların 150'sinden bir daha haber alınamadı. Bu durum katliamla kalmadı korkunç bir vahşete dönüştü ' dedi.

Mehmet Moran, konuşmasında vahşetle ilgili bir de örnek verdi. Moran, sözlerine şöyle devam etti: 'Katliam sırasında evin penceresine çivilenen 13 yaşındaki Azeri çocuğunu Ermeni doktor Zori Balayan deneye tabi tutarak bayıltmadan uyuşturmadan canlı bir şekilde başı dahil tüm vücudunun derisini yüzdükten sonra karşısına geçerek seyrediyor ve Azeri çocuğun 7 dakika sonra kan kaybından öldüğü gözlemliyor. Azeri çocuk bağırıp çığlıklar attığında da annesinin memesini kesip çocuğun ağzına tıkayıpsusturuyor. ' Türkiye'de Ermeni'den çok Ermeni geçinen, her fırsatta 'Hepimiz Ermeniyiz ' sloganları ile yürüyen sözde barış, sözde özgürlük havarileri olduğunu anlatan Moran, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Aynı hassasiyeti bugün Hocalı katliamı için de bekliyorum. ' Moran, 2 Şubat 2012 tarihinde kaçak, ruhsatsız, imara aykırı olduğu için belediye tarafından yıkılan Kiltepe'deki inşaat için saf tutup ağıtlar yakan, yas tutan, Ermeni'den çok Ermeni geçinen başta CHP olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin hâla yüzde 20'sinin Ermeni işgalinde olan Azerbaycan toprakları için hangi tür bir tepki takınacaklarını merakla beklediklerini söyledi.1988 yılında Ermenistan'da meydana gelen depremde 40 bin Ermeni öldüğünü ve yardıma ilk koşanın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu anlatan Moran, sözlerini şöyle tamamladı: 'Ermeniler tarihin her döneminde emperyalistler tarafından kullanılmış ve makus kaderlerine terk edilmişlerdir. Tarih tekerrürden ibarettir. Ermeniler, Ermeniliklerine, Müslüman Türk Milleti de tarihine ihanet etmeden ecdadının izinde yoluna devam edecektir. '
Kaynak: İHA