‘Hocalı Katliamı Uluslararası Hukukun İşgal Projesidir’

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, 1992 yılında Azerbaycan topraklarında yapılan, 600 üzeri Türk’ün öldürüldüğü Hocalı Katliamı'nın uluslararası hukukun işgal projesi olduğunu söyledi.

Karabağ Savaşı sırasında, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Acıların hala tazeliğini koruduğu Hocalı katliamı, Ermenilerin yaptıkları zulümleri hafızlara kazıdı.

Hocalı 'da işlenen cinayetlerin uluslararası hukukun işgal projesi olduğuna değinen AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, ' 'Hocalı Katliamı, barbarlığın vahşi ilkelerini, vandalizmin kanlı kaidelerini hayata geçirmek suretiyle insanlığın acılarla dolu müşterek tecrübelerinin ışığında inşa edilmiş bir projedir. ' ' ifadelerini kullandı.


Açıklamasında, Fransa 'ya da tepki gösteren Milletvekili Türkoğlu, ' 'Sözde Ermeni soykırımı meselesini kendi siyasi ikballeri uğruna dillerine pelesenk edenlerin Hocalı Katliamı hakkındaki tutum ve davranışlarındaki tutarsızlık, kendini açıkça ifşa etmektedir. Hakkın ruh üflediği o masum canlara kıyan insan ve kendine yabancılaşan azade kalınca vicdan, işte o zaman 'kral ' çıplak kalır ve maskelerin yerini bir vahşetin yüzü alır. Türk milletine başsağlığı diliyorum. Hocalı'da katledilen soydaşlarımızın mekanları cennet olsun. ' ' şeklinde konuştu.