Bartın'a Termik Santrali Yapılması

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, Bartın'a yapılması planlanan termik santrali ile ilgili eleştirilerine karşılık verdi.

Bartın'a Termik Santrali Yapılması
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın ve Amasra'ya yapılması düşünülen termik santralin DSP ve MHP koalisyonunda Tarlaağzı olarak onaylandığını belirtti. Milletvekili Tunç, 'Termik Santral ile ilgili gerekli açıklamayı yaptık. Bu açıklamaları defalarca yaptım. Yalan söyleme gibi bir durum söz konusu değil. Hiçbir zaman halkımıza milletimize yalan söylemeyiz. Bizim siyaset tarzımızda yalan yoktur. Yalan söyleyenleri halkımız çok iyi biliyor. Seçimlerde de kimin yalan söylediği çok iyi bir şekilde tartılıp ona göre oy veriliyor. Biz bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için çalışıyoruz.

Bartın'ın da gelişmesi ve kalkınması için çalışıyoruz. Termik Santral ile ilgili Enerji Bakanımızın da katıldığı Çinli firma ile Hema şirketinin anlaşması termik santral yapmak üzere yapılan bir anlaşmadır. Bu doğru, bunu biz söylüyoruz. Bu anlaşma termik santralin yeri ile ilgili bir anlaşma değildir. Bunu karıştırmamak lazımdır. 'Çinli firma geldi. Amasra'da termik santral kurulmak üzere imzalar basıldı' deniliyor. Amasra ile ilgili firmanın müracaatı var. Bu müracaat ile ilgili belgeleri basına gönderdik. Tarlaağzı ve Gömü köyü ile ilgili ÇED başvurusu reddedildi.

Delikliburun ile ilgili ÇED süreci devam ediyor. Durum bu. Biz bunu söylüyoruz. Bunun neresi yalandır? Çevre planına yapılan itiraz ile ilgili de göndermiş olduğumuz belgede 'uygun bulunmamıştır' diye imzalı ve mühürlüdür. Amasra turizm bölgesi. Çevre düzeni planında da turizm bölgesidir. Amasra'nın altında kömür madeni vardır. Taşkömürünün de enerjiye dönüşmesi gerektir. Bununla ilgili de en uygun yer neresi ise oraya yapılacaktır. Çevre Bakanlığı da bunun için uygun yerin Amasra olmadığını söylüyor. Rıza Yalçınkaya DSP'de iken Bartın Belediye Başkanıydı.

Şu an anki Belediye Başkanımız Cemal Akın da MHP'nin Bartın İl Başkanlığı görevindeydi. 2000 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumunun termik santral için en uygun yer Tarlaağzı 1. alternatif, Çarkaz 2. alternatif, 3. alternatif de İnpiri diye dağıttım. DSP ve MHP koalisyonunda bu şekilde bir rapor var. AK Parti iktidarında Tarlaağzı ve Gömü turizm bölgesi olduğu için Amasra'ya yakın olduğu için 'uygun değildir' diye karar var. Bunların hepsi ortada, bunun yalan bir tarafı yok. İnternete girildiğinde ÇED raporu ve Çevre Düzeni Planları da görülüyor. Bunlar Valilik ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın da internet sitesinde görülüyor. Bu konu üzerinden siyaset yapanlar var. Bu konu onlara hiçbir şey kazandırmayacaktır ' dedi.

BARTIN'DA BELEDİYECİLİK HİZMETİ YOKAK


Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da belediyenin çalışmadığını iddia etti. Tunç, 'Şu anda Bartın'da AK Parti iktidarı gerçekten çok güzel çalışıyor. İcraat yapıyor. Belediyecilik anlamında il merkezinde hiçbir çalışma yok. Yemek evi vesaire ile avunulmaya çalışılıyor. İktidarın çalışmasını milletimiz görüyor. Şimdi 'nasıl bir karalama içine girebiliriz?' İşte bu termik santral olayını kendilerine malzeme çıkarıyorlar. Her seçimde de bu konuyu ortaya atıyorlar. Yapılan iş Hema şirketi ile Çinli firma arasındaki ortaklık anlaşmasıdır. İnşaat işleri için Çinli firma ile aralarında yapılan bir anlaşmadır. Bunun yapılacağı yer ile ilgili Çevre Bakanlığı tarafından onay verilecek. Tarlaağzı ve Gömü köyü ile ilgili de red kararı verildi. Delikliburun ile ilgili format verilmiş. Bunun için de ÇED dosyası bekleniyor. Firma da Delikliburun'a sıcak bakmadığını söylüyor. Çevre Düzeni Planında da bu tür yatırımların Filyos da daha uygun olacağı kararları da ortadadır. Söylediğimiz her şey belgelidir ' dedi.
Kaynak: İHA