Ana Muhalefet Hala Tüzükle Uğraşıyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Biz neler yapıyoruz neleri konuşuyoruz, diyoruz ki, Cumhuriyet'i 100.yılında dünyanın ilk on ekonomisi içine almaya çalışıyoruz. 500 milyar dolar ihracat yapalım. Kişi başına 25 bin dolardan daha fazla gelire sahip olalım. Bakın ana muhalefet partisi de hala tüzükle uğraşıyor hala kendi kendilerini yiyorlar. Bizim gündemimizi de ana muhalefet partisinin gündemini de halkın takdirine bırakıyorum'' dedi.

Çağlayan, Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Trakya'nın 2014'te yapılacak yerel seçimlerde büyük başarı kazanması için şimdiden seçim hazırlıklarına başlanması gerektiğini belirterek, 2014 yerel seçimlerdeki hedefin Tekirdağ ve Çorlu belediyelerini almak olduğunu ifade etti. Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığının gayet iyi olduğunu belirterek, normal çalışma programına yarından itibaren başlayacağını kaydetti.

Geçmişte AK Parti'nin önüne çeşitli engeller konulduğunu ve kapatılmaya çalışıldığını belirten Çağlayan, şöyle devam etti: ''Partimizi kapatmak için, çeşitli entrikalar, çeşitli ayak oyunları gerçekleştirmek istediler. Bakın bunların bir kısmı bugün yargıda hesap veriyor. AK Parti'nin, Türkiye'nin büyümesinden ve gelişmesinden endişe edenler, zaman zaman kalkıp bu ülkede tehditler savurdular. Zannettiler ki, sesleri çıktığı zaman geçmişte olduğu gibi Tayyip Erdoğan'ı şapkasını alıp gidenlerden olacak sandırlar. İşte burada yanıldılar. İşte burada baltayı taşa vurdular. Biz gücümüzü yüce Yaradan'dan, milletimizden aldık.'' Bakan Çağlayan, gittikleri bütün ülkelerde, bütün seyahatlerde Türkiye'nin kazandığı itibarından dolayı kendilerinin üst düzeyde karşılanıp saygı gördüklerini belirterek, dünyanın tüm ülkelerinde Türkiye'nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın örnek gösterildiğini kaydetti.

Dünyada yaşanan ekonomik kriz
Bakan Çağlayan, Türkiye'nin bugün dünyanın 16. ekonomisi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Avrupa'nın ise bugün 6. büyük ekonomisi olduk. Tüm Avrupa'da ekonomistler tarafından örnek gösterilen bir ülke haline geldik. Bakın, Avrupa'nın durumuna, bakın Avrupa'da yaşanan ekonomik krizlere. Komşumuz olan Yunanistan'a nasıl bir saç tıraşının yapılacağına karar verilemediği bir ortamda, Türkiye dünyanın büyüme şampiyonu olurken, Türkiye Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırarken, Türkiye, her yıl yaklaşık 15 milyar dolar üzerinde doğrudan yabancı sermaye alırken ve bugün Türkiye Cumhuriyet tarihinin adeta bir rekoruyla 31,5 milyon turisti ülkesinde ağırlarken, sadece 23 milyar dolardan fazla turizm geliri elde ederken, Avrupa'nın bir çok ülkesi yoğun bakım çadırında. Eskiden Türkiye'ye hasta diyenlere şimdi Allah şifalar versin. Nicolas Sarkozy'nin Fransızlığı nereden geliyor biliyor musunuz? Fransızlığı Türkiye kıskançlığından, Tayyip Erdoğan kıskançlığından geliyor. Onlar, borç aldığı için emir alan ve kapıda bekletilen kendisine verilen talimatları yerine getiren bir Türkiye'ye alışmıştı. Şimdi diyoruz ki, Türkiye'yi kıskanmayın, sayın Başbakanı kıskanmayın. Sarkozy, çalışın, belki sizin de olur.''

Arap baharı
Sadece ekonomik zenginliğin yeterli olmayacağını vurgulayan Bakan Çağlayan, demokratik zenginliğin de önemli olduğunu bildirdi. Şimdi onları yaptıklarını ifade eden Çağlayan, ''Bugün bilhassa, Kuzey Afrika coğrafyasında başlayan, orta doğuda devam eden Arap Baharı denilen eylemlerin altında yatan, ekonomik zenginlikten ziyade demokratik hak ve özgürlüklerin istenmesi. Bundan dolayı Türkiye olarak ve Ak Parti olarak çok önemli başarılara imza attığımızı görüyoruz. Ben hayatım boyunca övünülecek çok büyük işler yaptım. Çok büyük başarılarım var. Ama en büyük övüncüm, geçen dönem Başbakanımızın önderliğinde getirilen asker ve ihtilalin yapmış olduğu Anayasanın 26 maddesini değiştiren yasaya imza koymak. Benim hayatımdaki en büyük şeref ve onur bu olmuştur. Artık bu ülkede, gece yat rüya gör sabah kalk ihtilal yap artık öyle iş yok. Bitti o işler. Artık ihtilal yapanlardan, 80 yaşında da olsa, yaptıklarının hesabı fitil fitil sorulacak. Milletin getirdiğini ancak millet götürür'' dedi.

''Ana muhalefetin gündemi başka, bizim gündemimiz başka''
Ana muhalefet partisinin gündeminin başka, kendi gündemlerinin başka olduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, şunları kaydetti: ''Geçen dönem, Anayasa çalışmasını yaparken bugün adı Cumhuriyet olan, adı halk olan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı, milletvekillerini o gün oy kabinine bile sokmaya cesaret edemedi. Şimdi biz, neler yapıyoruz neleri konuşuyoruz, diyoruz ki, Cumhuriyet'i 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içine almaya çalışıyoruz. 500 milyar dolar ihracat yapalım. Kişi başına 25 bin dolardan daha fazla gelire sahip olalım. Bakın ana muhalefet partisi de hala tüzükle uğraşıyor. Hala kendi kendilerini yiyorlar. Bizim gündemimizi de ana muhalefet partisinin gündemini de halkın takdirine bırakıyorum.'' Kongrede ayrıca Bakan Çağlayan ve AK Parti Milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü için hazırlanan pastayı kesti. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut, İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan'ın katıldığı kongrede, tek liste ile aday olan Adnan Volkan Çorlu İlçe Başkanı oldu. Çağlayan, kongre sonrasında Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve öteki yetkililer tarafından, kara yoluyla İstanbul'a uğurlandı.
Kaynak: AA