Vali Karaloğlu, Görme Engelli Judoculara Bilgisayar Hediye Etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuları bilgisayarla ödüllendirdi.

Türkiye Görme Engelliler Federasyon Başkanlığı 'nın 2012 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Judo Şampiyonası geçtiğimiz günlerde Ankara 'da yapıldı. Altınpark Akarsu Spor Salonu 'nda yapılan ve 48 kulüpten 156 sporcunun katıldığı şampiyonaya Van Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü 'nün ferdi 2 'si bayan toplam 4 sporcu ile katıldı. Şampiyonaya yıldız bayanlar 52 kilo da katılan Tuba Bakan tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu olurken, 57 kilo büyük bayanlarda Esmer Taşkın ise Türkiye üçüncüsü oldu. Şampiyonaya katılan M. Emin Bakan ve Habip Ersaliç ise çeyrek finalde rakiplerine yenilerek elendi.

Türkiye Şampiyonası 'nda dereceye giren görme engelli Judocular Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yalçın Özdemir ve antrenör Rakip Aslan, Vali Münir Karaloğlu 'nu makamında ziyaret etti. Sporcular kazandıkları madalyaları Vali Karaloğlu 'na takdim ederken, Karaloğlu da judocuları tebrik ederek madalyaları boyunlarına taktı. Sporcularla kısa bir sohbet yapan Karaloğlu, sporculara görme engelliler için özel bir programla çalışan birer adet bilgisayar hediye edilmesi talimatını verdi. Bilgisayarlarına kavuşacak olan judocular Vali Karaloğlu 'na teşekkür ederek, ziyaret anısına hatıra fotoğraf çektirdikten sonra makamdan ayrıldı.