UNDP Başkan Yardımcılığı'na Sultanoğlu'nun Atanması

Dışişleri Bakanlığı, Ayşe Cihan Sultanoğlu'nun UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Bürosu Direktörlüğü ve UNDP Başkan Yardımcılığı'na atanmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, halen Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) İnsan Kaynakları Ofisi Direktörlüğü görevini yürütmekte olan Ayşe Cihan Sultanoğlu'nun 22 Şubat 2012 tarihinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Bürosu Direktörü ve UNDP Başkan Yardımcısı olarak atandığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu bölge bürosunun Orta ve Doğu Avrupa, Kafkasya ve Orta Asya'yı kapsayan geniş bir coğrafyada ekonomikkalkınma, sosyal uyum ve çevrenin korunması dahil olmak üzere sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için programlar ve projeler yürüttüğü, anılan büro kapsamındaki faaliyetlerin Türkiye ile UNDP arasındaki mevcut küresel stratejik ortaklığın ve işbirliğinin hayata geçirildiği en önemli çerçeveyi oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, 'Bölge Bürosu Direktörü, görev bölgesinde UNDP'nin başı pozisyonunda olup, aynı zamanda UNDP Başkan Yardımcılığı sıfatıyla UNDP'nin yönetim grubunun üyesi olarak genelpolitikaların belirlenmesi ve projelerin uygulanmasına doğrudan katkıda bulunmaktadır. Ülkemizin BM'ye artan katkıları çerçevesinde, BM'nin üst yönetimindeki böyle önemli bir göreve bir Türk vatandaşının atanmasından memnuniyet duymaktayız ' denildi

Kaynak: İHA